This is Sparta!: Хамрун би шута на фаворита за спечелване на Лигата на конференциите

23:50
This is Sparta!: Хамрун би шута на фаворита за спечелване на Лигата на конференциите

Отборът на  Левски си направи невероятно харакири насред “Герена” и излетя от Европа! “Сините” отстъпиха с 1:2 след продължения от малтийския Хамрун, но след победата с 1:0 в първата срещата, двубоят трябваше да се реши с изпълнение на дузпи. При 11-метровите наказателни удари третия в Малта надви 26-кратните шампиони с 4:1, след като Цунами и Филип Кръстев пропуснаха втората и третата дузпа за столичани.  Драмата беше пълна пред препълнените пълните трибуни на "Георги Аспарухов", след като гостите поведоха в 78-ата минута с гол на Гюламие. Цунами  обаче изравни в 91-ата минута, но Камензули шокира "Герена" с гол веднага след подновяването на играта и прати срещата в продължение. Капитанът Николай Михайлов определено има вина заедно със съотборниците си пред него за двата гола на Хамрун, което се оказа и решаващо за крайния резултат.

Националният вратар спаси четвъртата дузпа на Феделе, за да запази шансовете на своя тим, но се оказа, че е излязъл напред и трябваше да има пребиване, след което играчите на Хамрун изпаднаха в екстаз, тъй като постигнаха най-големия успех в своята история.

Победителят се класира на плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, където ги чака Партизан.

Пред препълнените трибуни на стадион "Георги Аспарухов", столичани имаха преднина от 1:0 след успеха в последните секунди в Малта. 

Още във втората минута невероятен пропуск направи Роналдо, който не успя да уцели топката на празна врата след подаване на Уелтон. Веднага последва една възможност за гостите след центриране от фал. "Сините" бяха по-активни, а в 22-ата минута Уелтон пробва рефлекса Бонело, а няколко пробива на бразилеца не бяха завършени с удар. В 35-ата минута Краев свали топката с глава към връхлитащия Цунами, който отново с глава стреля силно, но Бонело се намеси и топката срещна горната греда на гостите.

Удар на Краев в 38-ата минута също пробва изстрел в обсега на Бонело. В същото време страхотна заря над Сектор "Г", която продължи седем минути, вдигна сериозно настроението по трибуните.
Уелтон с пореден пробив отляво стреля силно и стражът на гостите отново изби.

Секунди преди почивката Сундберг с глава също пропусна да даде аванс на "сините".

Втората част започна по-добре за гостите, които се опитаха да изнесат играта в половината на домакините. Играчите на Стоилов обаче не допуснаха сериозни положения пред Михайлов, който два пъти трябваше да се намесва при центрирания.

Краев отне няколко топки в центъра на терена, но играчите в атаката на "сините" така и не успяваха да се организират и сбъркаха няколко пъти с последното подаване. Така не се стигаше и до голови удари. Двайсет минути преди края на редовното време нападателите Машеке и Соу влязоха за Хамрун и дадоха свежест на противника. 

Така изненадващо в 78-ата минута се стигна до гол във вратата на Михайлов. Негов автор беше Гюламие, който първо бе оставен непокрит при центриране отляво и стреля от въздуха, Михайлов спря топката на голлинията, но при добавката халфът бе по-бърз и вкара топката между краката на вратаря, който не бе захлупил кълбото.

Патрик-Габриел Галчев и Илиян Стефанов влязоха вместо Петрис и Роналдо.

Левски тръгна да търси равенството, за да избегне продължения, като след няколко центрирания в 90-ата минута Цунами изправи трибуните на крака след хубав плонж с глава. "Сините" вече се виждаха в следващия кръг, когато колективна грешка в отбраната и неразчетено излизане на Михайлов доведе до шокиращ развой събитията, тъй като Камензули отново изведе гостите напред в резултата. 

Резервата Додо изпревари Галчев и Ван дер Каап при дълго подаване, след което финтира Михайлов, който бе напуснал вратарското поле и върна към своя съотборник, който с удар от 15 метра под горната греда вкара за 1:2. 

С попадението спря и част от осветлението на стадиона, но двубоя не бе прекъснат от румънския съдия.

Левскарите реагираха светкавично, но не успяха да стигнат до равенството и двубоя трябваше да се реши в продължения.

Още в началото на продълженията Машике излезе сам срещу Михайлов, но за радост на хилядите по трибуните стреля над гредата. Уелтон и Кръстев се опитваха да поведат тима до равенството, но без сериозен успех след първите 15 минути. Бразилецът дори получи жълт картон, който би го извадил от евентуален следващ мач. Мъри реши да пусне Петков именно на мястото на крилото.

Кръстев от фал затрудни Бонело в 108-ата минута, който доведе до корнер. При следващата контраатака Михайлов спаси този път  Левски с отличен рефлекс. Стражът спря връхлитащия Додо, който бе изпуснат от защитата и стреля от четири-пет метра.

Последните секунди малтийците имаха още един шанс, а в последната секунда Ивелин Попов дебютира, за да може да бие дузпа, заменяйки Ван дер Каап.

ЛЕВСКИ 1:2 ХАМРУН (1:0 в първа среща, общ резултат 2:2)

0:1 Гюламие 78'
1:1 Цунами 90'
1:2 Камензули 90'+2

ДУЗПИ:

0:1 Фрейташ
1:1 Петков
1:2 Монтебело
1:2 Цунами -  вратарят спасява
1:3 Гюламие
1:3 Кръстев - вратарят спасява
1:4 Феделе

ЛЕВСКИ (3-4-3): Николай Михайлов; Келиан Ван дер Каап, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба; Жереми Петрис, Филип Кръстев, Андриан Краев, Цунами; Роналдо, Билал Бари, Уелтон;

ХАМРУН СПАРТАНС (3-4-3): Бонело; Торе, Емерсон. Биеличич; Корбалан, Пърша, Гюламие, Едер, Камензули; Джони, Неделкович;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация