"Нека докажем, че 100 години по-късно германците сме миролюбива нация"

15:09
"Нека докажем, че 100 години по-късно германците сме миролюбива нация"

Берлин трябва да се кандидатира за домакинство на Олимпиадата през 2036 и да покаже на света, че страната е различна от тази, която 100 години по-рано организира най-големия спортен форум под нацисткия режим на Адолф Хитлер. Това мнение изрази президентът на Германската лекоатлетическа федерация (ДЛФ) Юрген Кесинг.

"Нека опитаме да покажем на света какво сме научили от историята. Нека докажем, че 100 години по-късно ние сме миролюбива нация. Ще бъде хубаво, ако ни бъде дадена тази възможност", заяви той в интервю за ДПА.

Кесинг твърди, че много спортни съоръжения във и извън Берлин могат да поддържат цената за организацията "в разумните граници".

Възможното домакинство на Олимпиадата през 2036 вече предизвика поредица от дебати в Германия, докато президентът на МОК Томас Бах заяви, че нацисткото минало на страната не бива да бъде пречка на международната сцена.

Германия бе домакин и на Олимпиадата през 1972 в Мюнхен. След това страната имаше няколко провалени кандидатури, сред които Берлин 2000, Мюнхен 2022 и Хамбург 2024. Последните две бяха спрени с референдуми.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация