Има реална възможност Джокович да бъде допуснат на американска земя

18:12
Има реална възможност Джокович да бъде допуснат на американска земя

През последните седмици Новак Джокович на няколко пъти заяви, че се още се надява да играе на US Open, въпреки че според настоящите противоепидемични мерки той няма право да влезе в страната. Неговият треньор Горан Иванишевич определено не споделяше оптимизма му, но днес се появи лъч надежда за шампиона на “Уимбълдън”.

Центърът по контрол на инфекциозните болести на САЩ (CDC) публикува изявление, с което обяви, че от понеделник (15 август) ще бъдат значително разхлабени противоепидемичните мерки по отношение на социалната дистанция и карантината. Към момента това са единствените области, в които ще бъдат внесени промени, но е напълно възможно през следващите седмици да бъдат актуализирани и разпоредбите относно влизащите в страната чужденци.

„Обновените мерки се отнасят до събиранията на хора на обществени места. През следващите седмици Министерството на здравеопазванетпо ще разгледа всички настоящи разпоредби с цел тяхното уеднаквяване по отношение на задграничните пътувания и пребиваването в здравни заведения“ – казват от CDC.

Според част от новите мерки заразените с Covid-19 вече няма да бъдат поставяни под карантина, а ваксинираните и неваксинираните хора ще трябва да следват едни и същи разпоредби. Освен това хората, които не показват симптоми, вече няма да бъдат поставяни под наблюдение.

През юни Министерството на здравеопазването внесе промени в мерките, важащи за пристигащите в страната чужденци. Те вече не са длъжни да представят негативен PCR тест или удостоверение за преболедуван Covid-19, но сертификатът за ваксинация все още е задължителен.

tenniskafe.com

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация