ЦСКА 1948 отново поведе в класирането

22:41
ЦСКА 1948 отново поведе в класирането

ЦСКА 1948 се върна на върха в efbet Лига след трудна победа като гост с 1:0 над Арда в мач от 6-ия кръг на родното първенство. Единственото попадение реализира Ивайло Чочев в 31-ата минута от дузпа. Това бе седми гол за халфа, който води еднолично при реализаторите.

Двата отбора се представяха добре от началото на сезона. При успех домакините щяха да се изравнят с лидерите Черно море и Локомотив (Пловдив) и през второто полувреме имаха няколко нелоши шанса да стигнат до изравнителен гол, но Наумов и неточен мерник ги лишиха от попадение. 

Арда започна малко по-активно срещата. В 12-ата минута Ковачев преодоля Перейра с поемането на топката, влезе навътре и отправи първия удар в двубоя, който излезе в аут. 

Постепенно гостите започнаха да атакуват по-опасно. Пъпво пробив на Енрике създаде главоболия на "синята" отбрана. В 29-ата минута пък Русев преодоля Лозев и навлезе на скорост в наказателното поле. Петков опита да парира пробива на крилото, но се стовари върху гърба му и реферът Георги Гинчев отсъди дузпа. Чочев я реализира с шут по земя.

Арда отговори с изстрел на Иванов от границата на големия пеналт в 36-ата минута, който излезе над напречнета греда. Секунди по-късно Ндиайе финтира Даскалов и шутира по земя в аут.

В 45-ата минута Ковачев отправи най-опасния удар за Арда през първата част. Крилото влезе навътре и шутира фалцово с левия крак, но покрай дясната греда на вратата.

Две минути след почивката Ковачев проби отдясно и върна за Иванов. Халфът стреля, топката рикошира в Октавио, но Наумов реагира добре и изби в корнер. В 55-ата минута домакините имаха нова възможност да изравнят след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА 1948, но Ндиайе прехвърли и Наумов, и вратата след удар с глава от 6-7 метра.

В 63-ата минута Арда катоо по чудо не изравни. Ндиайе стреля с глава от 4-5 метра след центриране от корнер, но Наумов някак спаси. Последва добавка на нападателя от два метра, която премина над напречната греда.

В 77-ата минута Топузов осъществи рейд в наказателното поле на домакините и шутира силно с десния крак, но в обсега на Симеонов, който изби. Малко по-късно, в 81-ата минута вратарят на "сините" изби още един опасен шут на Топузов.

Домакините отговориха с атрактивен ножичен удар на резервата Йорданов в 82-ата минута, който премина на сантиметри покрай лявата греда.

До края на мача футболистите на Тунчев не спряха опитите си да изравнят, но в заключителните минути гостите демонстрираха солидна игра в отбрана и не позволиха повече опасности пред Наумов. 
14 Арда (Кърджали) - ЦСКА 1948

След трудната победа в Кърджали "червените" отново оглавиха класирането. Те събраха 14 точки след 4 победи и две равенства, продължавайки да са без поражение до този момент.

АРДА 0:1 ЦСКА 1948

0:1 Ивайло Чочев 31' д.

АРДА: 36. Симеонов, 6. Крачунов, 8. Желев, 10. Ковачев, 18. Ндиайе, 20. Лозев, 24. Петков, 33. Тилев, 70. Иванов, 77. Юруков, 80. Котев;

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 19. Фуртадо, 22. Даскалов, 14. Хелитон, 2. Перейра, 18. Чочев, 58. Октавио, 20. Бастунов, 10. Русев, 9. Колев, 17. Рафаел;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация