Шампионско начало за Милан в Серия "А"

22:44
Шампионско начало за Милан в Серия "А"

Италианският шампион Милан стартира подобаващо новия сезон в Серия "А", след като записа успех с 4:2 над Удинезе в головото шоу на „Джузепе Меаца“, което двата отбора си спретнаха в първия двубой от първенството. Рориго Бекао откри резултата в полза на гостите още във втората минута. Тео Ернандес обаче изравни за "росонерите" от дузпа в 12-ата минута, а три по-късно Анте Ребич направи обрата пълен със своя гол. В добавеното време на първата част Адам Мазина възстанови равенството, разписвайки се за фриуланите. Домакините отново поведоха със самия старт на второто полувреме, когато Браим Диас беше точен, а в 68-ата минута Ребич отбеляза втория си гол за вечерта, с което оформи и крайния резултат. Срещата се игра пред около 70 хиляди зрители, което е рекорд за първо домакинство на "Дявола" през сезона.

Двубоят започна с минута мълчание заради починалата наскоро легенда на Милан Вилям Веки. Гостите шокираха своя съперник още в 91-ата секунда, когато защитникът им Бекао откри резултата с точен удар с глава след центриране от корнер. За него това е трети гол срещу миланския гранд от общо петте му в италианския елит.

"Росонерите" обаче реагираха като попарени и направиха бърз обрат. В 6-ата минута Браим Диас отправи опасен удар от неудобен ъгъл, който беше отразен от Марко Силвестри. Първи до избитата топка стигна капитанът на домакините Давиде Калабрия, който обаче беше фаулиран от Брендън Сопи. Така главният рефер Ливио Маринели се допита до ВАР и отсъди дузпа в полза на "Дявола". След дълги протести от страна на Удинезе, Ернандес най-после направи своето изпълнение от бялата точка и в 12-ата минута възстанови равенството. 

То обаче не се запази дълго, тъй като само три минути по-късно Ребич се разписа с воле след центриране на Калабрия. В 28-ата минута Жерард Деулофеу се откъсна сам в наказателното поле и тъкмо щеше да стреля, но в последния момент Пиер Калюлю му отне топката с блестяща намеса. В последните секунди на първото полувреме обаче фриуланите също стигнаха до втори гол. Тогава капитанът Роберто Перейра центрира, а Мазина изпревари Жуниор Месиас и с глава беше точен за 2:2.

Милан обаче отново не се забави със своята реакция и си върна преднината още в 31-ата секунда на второто полувреме. Ернандес центрира в наказателното поле, а Мазина сгреши с опита си да изчисти топката, от което се възползва стоящият наблизо Диас, за да отбележи третия гол за "росонерите" в мача. Последваха пропуски на Съксес и Ребич, а в 63-ата минута пряк свободен удар на Ернандес мина в близост до вратата. Пет минути по-късно Диас отне топката от Перейра в близост до вратата и я подаде към Ребич, който се разписа за втори път в двубоя. 

Веднага след това хърватинът отстъпи мястото си на Оливие Жиру, а новото попълнение Шарле Де Кетеларе дебютира, заменяйки Диас. В 75-ата минута опасен шут на Леао профуча покрай вратата. В 84-ата минута именно португалецът беше заменен, за да може новото попълнение Дивок Ориги да направи своя дебют, влизайки от пейката. Последното по-интересно положение в мача се откри пред друга резерва - Алексис Салемакерс, но неговото силно воле не намери целта. Въпреки това "Дявола" направи достатъчно, за да стартира новата кампания с победа.

МИЛАН - УДИНЕЗЕ 4:2

0:1 Бекао 2'
1:1 Ернандес 12' - дузпа
2:1 Ребич 15'
2:2 Мазина 45'+4
3:2 Диас 46'
4:2 Ребич 68'

Милан: Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Бенасер, Крунич, Леао, Диас, Месиас, Ребич;

Удинезе: Силвестри, Бекао, Ньойтинк, Перес, Сопи, Перейра, Уолъс, Макенго, Масина, Съксес, Деулофеу; 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация