Атлетико Мадрид не показа милост към Хетафе

23:04
Атлетико Мадрид не показа милост към Хетафе

Атлетико Мадрид започна отлично новия сезон в Ла Лига. "Дюшекчиите" спечелиха по категоричен начин с 3:0 местното дерби с Хетафе в гостуването си на "Колизеум Алфонсо Перес". Героят на вечерта бе Алваро Мората, който отбеляза първите два гола в мача в 15-ата и 59-ата минута, с което може и да убеди Диего Симеоне да не се разделя толкова лесно с него. Другото попадение бе на сметката на Антоан Гризман в 75-ата минута.

Срещата започна отлично за гостите, които след само четвърт час игра поведоха в резултата. След хубава многоходова комбинация топката стигна до Мората на границата на наказателното поле и той с удар по земя я насочи във вратата за 0:1.

В 41-ата минута Хетафе пропусна отличен шанс за изравняване, като Борха Майорал стреля отблизо и топката тупна върху напречната греда.

В 59-ата минута обаче Атлетико удвои преднината си. Мората получи пас в коридор от Жоао Феликс и без забавяне стреля в близкия ъгъл на вратата за 0:2.

"Дюшекчиите" решиха всичко в своя полза в 75-ата минута, когато Антоан Гризман бе изведен на стрелкова позиция и хладнокръвно оформи крайното 0:3.

Така Атлетико записа първи три точки в актива си и гледа уверено към следващия си мач с Виляреал. Хетафе пък има над какво да работи преди следващия си сблъсък с Херона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация