Стоичков: Доста се накарах на всички, които допринесоха за напускането на Меси

21:55
Стоичков: Доста се накарах на всички, които допринесоха за напускането на Меси

Легендата на българския футбол и на Барселона Христо Стоичков призна пред аржентинския канал на ESPN, че е страдал през миналия сезон заради несполуките на Лионел Меси в Пари Сен Жермен, и разкри какво са си казали с аржентинеца след напускането му на “Камп Ноу”.

Меси е един мит, а за тях не може да се говори. Той е мит, там е (посяга с ръка нагоре - б.р.), това е. Дали заслужава начина, по който си тръгна от Барса? Как не! Доста се накарах на всички, които допринесоха за това. Не мисля, че той го заслужаваше. Той доставяше радост на децата по цял свят, не само в Барселона. Виждали ли снимките сте момчето в Афганистан с торбичката? Ако питате някой от където и да е по света, той ще знае кой е Меси. 

Дали ме заболя от напускането му? В началото - да, но сега съм щастлив. Знаете ли защо? Защото аз имам много добро приятелство с него, баща му и семейството му. През първата година аз страдах, тъй като видях как страда един приятел. Все още му влияеше начина, по който си тръгна. Едно момче с лице, което… това не беше Лионел Меси. 

За мен това не беше той и си говорих с него. Казах му: Първият или последният ще си? Колко играчи на Барселона са приключили своя цикъл там и са отишли другаде… Нищо не е станало. Щастлив ли си с жената? “Да”. Щастлив ли си с децата? “Да”. Тогава какво искаш да ти кажа? Денят не приключва с футбола… Как ми се струва той сега? Щастлив и тази година ще му се получи. Мондиала? Това е друго нещо, там са едва седем мача. Вие, тук, които сте по-близо до националния отбор, знаете, че е рано да се каже дали Аржентина ще спечели Световното първенство, или не.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация