ЦСКА 1948 няма спирка! Спечели и срещу Локомотив София

21:50
ЦСКА 1948 няма спирка! Спечели и срещу Локомотив София

ЦСКА 1948 София спечели с 2:0 домакинството си на Локомотив София и отново излезе начело в класирането на efbet Лига. Националът Ивайло Чочев се разписа за "червените" в 49-ата минута с точен удар от двайсетина метра, като това беше негово осмо попадение от началото на сезона. Ангел Бастунов удвои в 76-ата минута с технично изпълнение пред вратарското поле. Така отборът на Любослав Пенев продължава без загуба в шампионата. 

Срещата ще се запомни и с червените картони на Александър Колев от домакините и Франса от гостите. Преди първия съдийски сигнал на терена се появиха футболистите на двата клуба, изнесли преди години битките в областната група. На трибуните беше новият директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов, както и други армейски легенди - Спас Джевизов, Радослав Здравков, Методи Деянов. Сред зрителите беше и полуфиналистът за КЕШ Христо Маринчев, останал в историята на ЦСКА и с докарването на Димитър Бербатов в армейската школа през 1997 г. 

Звездата на "червените" Георги Русев, който заедно с Чочев е основен голмайстор на тима, беше оставен на резервната скамейка от Любослав Пенев. Парвиз Умарбаев пък започна от първата минута в състава на Ел Голеадор.

Още във втората минута Димо Бакалов стреля опасно към вратата на Даниел Наумов от фаул, но топката премина покрай целта. В 15-ата минута Наумов трябваше да спасява удар отляво на Симеон Славчев, а след това Бакалов падна в наказателното поле на "червените" и не успя да направи добавка. 

В 20-ата минута централният нападател на ЦСКА 1948 Александър Колев получи резонен червен картон за удар без топка срещу Матеус Дуарте, като главният съдия Валентин Железов си послужи с VAR преди да изгони от игра опитния футболист.

Срещата продължи в бавно темпо, без да има сериозни положения пред двете врати. Раздвижване имаше в добавеното време на първото полувреме, когато Франса влезе остро в краката на Ангел Лясков до тъчлинията, което донесе закономерен втори жълт картон на бразилеца и накара Станислав Генчев да се учуди от действията на своя играч. 

В началото на втората част Ивайло Чочев порази мрежата на "железничарите". Националът пое топката в близост до страничната линия и напредна към наказателното поле на Локомотив. Последва удар от двайсетина метра с левия крак и Александър Любенов трябваше да бърка в своята мрежа - 1:0 за ЦСКА 1948 и осми гол за Чочев от началото на сезона! 

В 76-ата минута две от резервите в тима на домакините - Георги Русев и Ангел Бастунов, изработиха втория гол. Крилото намери Бастунов на границата на наказателното поле, след което 23-годишният футболист се освободи от бранител на Локомотив и с техничен удар прехвърли Любенов - 2:0 за "червените"! 

Малко след втория гол на ЦСКА 1948 Илия Димитров от "железничарите" можеше да постигне страхотен гол със задна ножица, но Наумов успя да улови топката. Футболистите на Ел Голеадор отвърнаха с няколко опасни центрирания пред рамката на гостите. В добавеното време Ангел Бастунов показа брилятна техника в наказателното поле на Локомотив, но до трети гол за "червените" не се стигна. 

ЦСКА 1948 2:0 Локомотив София

1:0 Ивайло Чочев 49'
2:0 Ангел Бастунов 76'

Стартовите състави:

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 4. Лясков, 14. Елитон, 22. Даскалов, 19. Фуртадо, 18. Чочев, 58. Октавио, 39. Умарбаев, 11. Д. Александров, 7. Топузов, 9. Колев;

Локомотив София: 24. Любенов, 21. Хаджиев, 33. Диас, 89. Матеус, 26. Милошев, 13. Рапосо, 8. Славчев, 70. Бакалов, 39. Вутов, 45. Митков, 11. Франса;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация