Фюри има срок до петък да обяви дали се връща в бокса

20:53
Фюри има срок до петък да обяви дали се връща в бокса

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман заяви, че организацията е дала на шампиона в тежка категория Тайсън Фюри срок до петък, 26 август.

Както е известно, за пореден път в кариерата си Циганския крал обяви своето отказване от професионалния бокс, но с охота ще направи и поредното си завръщане. Той трябва да изпрати писмено потвърждение до Световния боксов съвет, че продължава да е активен. 

Сюлейман не пожела да спекулира какво би се случило, ако Фюри не спази крайния срок. Моментално се появиха спекулации, че победителят на 4 септември между Анди Руис и Луис Ортис ще се изправи срещу Дионтей Уайлдър за овакантения шампионски пояс.

“Потвърждавам, че сме дали време до петък на Фюри да предостави писмено известие, че продължава кариерата си или не. Ние се гордеем с него и затова сме му дали необходимото време да вземе решение. 

От уважение към Тайсън не желая да спекулирам с евентуални сценарии, ако той не се завърне в бокса. Когато имаме яснота в петък, ще коментираме всичко възможно”, каза Сюлайман пред Secondsout.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация