Две нули в мърсисайдското дерби (видео)

16:31
Две нули в мърсисайдското дерби (видео)

Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 в мърсисайдското дерби, с което се откри 6-ия кръг във Висшата лига. И двата отбора имаха много възможности да стигнат до пълен успех, като в мача имаше четири удара в гредите и отлични изяви на вратарите Джордан Пикфорд и Алисън.

Ливърпул загуби поредни точки, като след кръга може вече да изостава с 9 от първия в класирането. "Червените" са на пета позиция с 9 точки, а Евертън все още няма победа, но е с 4 равенства от 6 мача и се изкачи временно до 14- а позиция.

Първото сериозно положение пред една от двете врати бе за домакините от Евертън. Дамарай Грей изведе новото попълнение Нийл Мопе зад защитата отдясно, но диагоналният удар на французина бе слаб и неточен.

В 19-ата минута първата реална голова възможност за Ливърпул дойде, след като Луис Диас центрира отдясно, а Дарвин Нунес стреля с глава покрай десния стълб на вратаря Джордан Пикфорд.

Малко по-късно Антъни Гордън от "карамелите" отправи точен удар от границата на наказателното поле, но вратарят Алисън бе добре пласиран и спаси.

В 32-рата минута след грешка на защитата на Ливърпул Том Дейвис стреля като топката се отби в десния страничен стълб.

Десет минути по-късно късметът този път бе на страната на Евертън. Дарвин Нунес нанесе труден удар отдясно, като вратарят Пикфорд изби топката в напречната греда, а при продължението на атаката изстрел на Луис Диас се отби от вътрешната страна на левия страничен стълб.

Малко след началато на втората част Пикфорд изби топката пред влезлия на почивката Роберто Фирмино, а Костас Цимикас не успя да вкара с левия крак в опразнената врата. Веднага след това НийлМопе от домакините стреля над напречната врата с акробатичен удар.

В 63-ата минута удар на Фирмино бе изваден с една ръка в корнер от Пикфорд, като след изпълнението на ъгловия удар последваха две нови впечатляващи спасявания на английския национал. Последва и пропуск на Нийл Мопе за Евертън, останал сам срещу Алисън. 

В 69-ата минута Конър Коуди вкара гол за Евертън след асистенция на Мопе, но след преглед на ВАР бе решено, че защитникът е бил с малко в положение на засада.

В последните минути "карамелите" бяха по-активни, а в 84-ата минута Алисън извади удар на резервата Дуайт Макнийл, която влизаше под гредата. 

Дълбоко в добавеното време Мохамед Салах успя да преодолее Пикфорд, но ударът му отново срещна страничния стълб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация