Арсенал - Милан - добър резултат преди реванша за гостите

00:49
Арсенал - Милан - добър резултат преди реванша за гостите

Арсенал и Милан излязоха на "Емирейтс стейдиъм" в може би най-очаквания осминафинал от Шампионската лига. Опитният състав на гостите постигна целта си и успя да удържи нулевото равенство.
Мачът започна динамично с атаки и към двете врати, но без сериозни положения. Постепенно инициативата премина в ръцете на "артилеристите", но те не успяха да материализират превъзходството си. В началото на двубоя тежка контузия получи Коло Туре, заменен от Сендерос, а към края на полувремето поради травма излезе Алесандро
Неста.
Второто полувреме предложи много повече интересни моменти. Воден от плеймейкъра си Фабрегас, Арсенал организира няколко опасни атаки. В 52-та минута се откри добро положение за гол пред Ебуе, но неговият удар премина встрани от вратата. Милан отговори с няколко контраатаки, като най-чистата ситуация се откри пред Масимо Одо. Последваха няколко опасни удара на Фабрегас, спасени с вещина от Калач. Към края на полувремето контузия получи и младата звезда в атака на Милан - Пато, заменен от Джилардино. Арсенал продължаваше да атакува и Фабрегас отново изпробва рефлексите на стража на гостите. Най-чистото положение в целия мач дойде в продължението, когато след центриране на Уолкът отдясно, Адебайор от непосредствена близост нацели горната греда на вратата на Милан с удар с глава.

Така домакините пропиляха добър шанс да се оттеглят с преднина преди реванша. Карло Анчелоти ликуваше, защото неговата тактика отново проработи. Очаква ни един много интересен реванш, в който все още нищо не е решено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

milan88milan
23.02.2008 22:26

Няма какво да си говорим МИЛАН ще е първия отбор който ще дублира титлата си в Шампионската лига

mitko2026
23.02.2008 14:53

аз също не съм доволен от това което показа Милан но на този етап от борбата за титлата това е нещото което може да извади Милан... състава ни е много усъкатен, не случайно 2 ключови играча се контузиха по време на мача, още поне толкова са в лазарета и всичко е против нас, но на Сан Сиро ще видите истинския Милан!

fti4ec
21.02.2008 13:44

Надлъгването на Милан снощи ощети доста запалянковците като ги остави без голове и красива игра !!! (като изключим тази на Арсенал и техните опити за нещо стойностно) За жалост според мен в реванша Милан ще си вземе своето , но пък да не изключваме възможността за Арсенал да се разпише на чужд терен !!!