Няма шанс за преиграване на Ювентус - Салернитана

17:49
Няма шанс за преиграване на Ювентус - Салернитана

Не се вижда възможност за преиграване на двубоя между Ювентус и Салернитана (2:2), който разбуни духовете заради някои спорни съдийски решения. Това се разбира от правилата, според които доказана грешка на ВАР или отказ на системата да работи поради някакъв проблем не е причина, заради която резултатът от срещата може да бъде анулиран, уточнява “Тутомеркатоуеб”.

Акцентът падна върху незачетения гол на домакините за евентуално 3:2 в добавеното време. Тогава Аркадиуш Милик изпрати кълбото в мрежата след засичане на центриране. Системата за видеоасистент рефер обаче сигнализира на главния арбитър, че при полета на топката към вратата тя е преминало точно до Леонардо Бонучи, който не я докосва, но прави опит да го направи. Беше изчислено, че защитникът на Юве се намира в положение на засада, а и с опита си да докосне топката той влияе върху реакциите на вратаря на Салернитана. По тези причини попадението не беше признато.

По-късно обаче се появиха снимки, според които от ВАР вероятно не са изчислили правилно засадата на Бонучи, защото са пропуснали да забележат играча на гостите Антонио Кандрева. Твърди се, че той покрива Бонучи и съответно в тази ситуация е трябвало да има гол за “бианконерите”.

Според протокола, одобрен от Борда на международната футболна асоциация (IFAB), който единствен може да налага промени в правилата на футбола, грешка на ВАР или срив в системата не е довод за преиграване на мача.

Отделно има обвинение, че от ВАР не са забелязали и игра с ръка на Кандрева при гола за 1:0 в полза на Салернитана

Сега се очаква официално становище на Съдийската комисия в Италия относно случилото се.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация