Предстоят нови 7 мача от Шампионската лига, гвоздеят на програмата е Байерн - Барса

07:26
Предстоят нови 7 мача от Шампионската лига, гвоздеят на програмата е Байерн - Барса

Тази вечер ще се изиграят 7 мача от втория кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Няма никакво съмнение, че с най-голям интерес се очаква дуелът между Байерн (Мюнхен) и Барселона. Два от грандовете на Стария континент имат стари сметки за разчистване. През последните две години баварците записаха три поредни победи срещу Барса с общ резултат 14:2, но сега каталунците са амбицирани за реванш, а най-опасното им оръжие е доскорошната суперзвезда на Байерн Роберт Левандовски, който ще се завърне на "Алианц Арена".


В другия мач от група "С" Интер гостува на Виктория (Пилзен) и няма право на грешка, ако иска да не сведе до минимум шансовете си да продължи на осминафиналите. "Нерадзурите" започнаха кампанията си в турнира с домакинско поражение от Байерн, а Виктория отстъпи с 1:5 на Барселона на "Камп Ноу", но пред своите фенове със сигурност ще се опита да покаже, че няма да е боксова круша в групата.


Ливърпул има много проблеми от началото на сезона, включително и в ШЛ, където допусна тежко поражение с 1:4 от Наполи. Мърсисайдци посрещат Аякс с амбицията да грабнат трите точки, но задачата им няма да е никак лесна предвид формата на съперника, който е в серия от 7 поредни победи във всички турнири, а в най-скорошните 5 от тях вкара 15 гола и не получи нито един.


В група "D" Спортинг (Лисабон) е домакин на Тотнъм, като и двата отбора ще преследват втора победа. В първия кръг португалците разгромиха Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0, а "шпорите" се наложиха с 2:0 над Марсилия. Френският гранд посреща Айнтрахт на "Велодром" и се надява да зарадва феновете си с важни три точки.


В група "B" мачовете са Байер (Леверкузен) - Атлетико Мадрид и Порто - Брюж. Преди седмица Атлетико постигна драматичен успех с 2:1 над "драконите" и днес може да направи нова крачка към осминафиналите. Порто пък ще се постарае бързо да навакса с победа срещу Брюж, който на старта надви Байер с 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация