Късни голове донесоха трите точки за Спортинг срещу Тотнъм

22:09
Късни голове донесоха трите точки за Спортинг срещу Тотнъм

Спортинг Лисабон прекъсна серията на Тотнъм от седем поредни срещи без загуба във всички турнири от началото на сезона, след като пречупи "шпорите" с 2:0 на "Жозе Алваладе" в двубой от втория кръг на надпреварата в група "D" на Шампионската лига. "Лъвовете" нанесоха своя удар в самия край на двубоя, който иначе не предложи никакви емоции в рамките на 90 минути. Паулиньо откри резултата в самия край на редовното време, а Артур Гомес удвои в третата минута на добавеното време. Така португалският клуб се очертава като фаворит за излизане от групата, след като спечели шест точки в първите си два мача. 

Антонио Конте бе направил една промяна в сравнение с тези, които започнаха при победата над Марсилия с 2:0 преди седмица. Бен Дейвис влезе на мястото на Клеман Лангле. Една бе и корекцията в състава на Спортинг от фамозния успех над Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 като гост. Нуно Сантош, който вкара третия гол във въпросния двубой, започна на мястото на Сен Жюст.

Маркъс Едуардс, който е кадър на Тотнъм, започна много активно срещата и именно той отправи първия точен удар в седмата минута. Лорис обаче изби. Домакините бяха по-дейният тим, което бе до голяма степен очаквано предвид начина на игра на тима на Конте. В 26-ата минута Спортинг изнесе много бързо топката при една контра и Тринкао стреля, но встрани от целта. В добавеното време на първата част отново Едуардс направи страхотен пробив, но Лорис и този път успя да спаси завършващия му удар.

Тотнъм започна доста по-добре второто полувреме. В самото начало Кейн проби отляво и центрира към далечната греда, където Емерсон засече с глава, но топката тупна в земята и Адан спаси. Минута след това Кейн отново успя да намери Емерсон, но бразилецът отново не успя да преодолее стража на домакините. Последва удар от малък ъгъл на английския национал, но отново без проблем за Адан. В 71-вата минута малко не достигна на Кейн да засече добро центриране на Перишич.

До края двубоят бе доста равностоен, а и двата тима не искаха да поемат никакви особени рискове, но всичко се промени в заключителните секунди. В последната минута Педро Поро се пребори за топката и нанесе техничен удар в далечния ъгъл, но Лорис успя да избие в корнер. След центрирането от него Паулиньо надскочи Кейн и засече на близката греда с глава. Този път стражът на Тотнъм нямаше какво да направи - 1:0. Секунди след това Спортинг стигна и до втори гол. Резервата Артур Гомес направи изключителен пробив отляво, премина между няколко бранители на Тотнъм и провря топката между краката на Лорис за крайното 2:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация