Време е за нова порция футбол с марка "Шампионска лига"

07:43
Време е за нова порция футбол с марка "Шампионска лига"

Днес предстои нова порция мачове от втория кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Ще видим в действие някои от големите фаворити за трофея, както и част от отборите, които са способни да поднесат изненада.


В група "А" Наполи гостува на Рейнджърс и ще се опита да постигне втора победа, след като преди седмица разгроми Ливърпул с 4:1. На "Айброкс" обаче не се играе лесно и подкрепата на публиката със сигурност ще е един от големите козове на шотландския гранд, който е амбициран да продължи на осминафиналите.


В група "Е" Милан посреща Динамо (Загреб), който сензационно надви Челси в първия кръг. "Росонерите" започнаха с равенство срещу РБ Залцбург и днес ще се стремят единствено към трите точки.


В другия двубой от групата Челси излиза срещу РБ Залцбург. Това ще е официалният дебют на Греъм Потър начело на "сините" от Лондон, които знаят, че всичко друго освен победа, ще се приеме като провал.


В група "F" Реал Мадрид започна с комфортен успех при гостуването си на Селтик, а довечера излиза на своя "Сантиаго Бернабеу" срещу РБ Лайпциг. Кралският клуб се намира в отлична форма и това не вещае нищо добро за германския тим, който през играе на приливи и отливи от началото на сезона. 


Интересен ще е и мачът между Шахтьор (Донецк) и Селтик. Украинците разгромиха с 4:1 РБ Лайпциг в първия кръг, а евентуален нов успех ще увеличи значително шансовете им за класиране във фазата на директните елиминации.


В група "Н" Пари Сен Жермен вече победи най-сериозния си съперник в лицето на Ювентус, а сега ще гостува на Макаби (Хайфа) с ясната цел да запази стопроцентовия си актив. Лео Меси, Килиан Мбапе и Неймар са кошмар за всяка защита и едва ли тази на израелския първенец ще успее да се справи с тях.


Ювентус няма право на грешка в домакинството си на Бенфика. "Старата госпожа" се представя колебливо от старта на сезона, но в този мач трябва да покаже истинското си лице, ако иска да не усложни положението си. Бенфика обаче е корав съперник и до момента има само победи във всички турнири.


В група "G" с най-голям интерес се чака сблъсъкът между Манчестър Сити и Борусия (Дортмунд). Ерлинг Холанд ще се изправи срещу бившия си отбор, който започна с победа срещу ФК Копенхаген (3:0). "Гражданите" също имат 3 точки в актива си, след като съкруши с 4:0 Севиля насред "Рамон Санчес Писхуан". 


Севилци ще гостуват на ФК Копенхаген в Дания и само победа ще запази реални шансовете им за едно от първите две места в група. Двата тима никога преди не са се срещали в евротурнирите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация