Интер и Милан се договориха "Джузепе Меаца" да бъде напълно разрушен

18:19
Интер и Милан се договориха "Джузепе Меаца" да бъде напълно разрушен

Стадион "Джузепе Меаца" в Милано ще бъде напълно разрушен като част от проекта за новия стадион на местните грандове Интер и Милан, който трябва да бъде готов за сезон 2027-28, съобщи "Гадзета дело спорт". 

" Интер и Милан се споразумяха да разрушат изцяло своя исторически дом", пише авторитетният италиански спортен всекидневник. Двата клуба одобриха проекта, наречен "Катедралата", в края на 2021 година, който сега трябва да премине през публичен дебат. През следващия месец ще има срещи, на които двата клуба ще обяснят плановете си за стадиона и преквалификацията на зоната Сан Сиро. "Катедралата" трябва да бъде построена на метри от "Стадио Меаца" и първоначалният проект предвиждаше само частично разрушаване на сегашния стадион. Въпреки това, за да се намали съдържанието на цимент в района и да се представи по-устойчив и по-екологичен проект, двата клуба се съгласиха да разрушат "Сан Сиро" от 2027-2028 година, когато новият стадион е готов. 

Изграждането на нов стадион в района на Сан Сиро остава приоритет на клубовете, въпреки че района Сесто Сан Джовани все още е опция за Милан и Интер, които могат да се преместят извън Милано, в случай че проектът за катедралата не бъде одобрен след обществения дебат или ако ще отнеме твърде много време, за да започне работа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация