Арестуваният брат на Погба се изправя пред съда днес

15:42
Арестуваният брат на Погба се изправя пред съда днес

Съдът в Париж ще изслуша днес по-големия брат на футболиста на Ювентус Пол Погба - Матиас, както и четирима негови съучастници за изнудване, опит за рекет и видеоклипове със заплахи, съобщи агенция "Франс прес".

Между вторник и сряда четирима мъже между 27 и 36 години, които са близки до братята Погба, също бяха задържани в централата на Офиса за борба с организираната престъпност. 32-годишният Матиас Погба се яви доброволно в службата, като днес петимата мъже ще бъдат изслушани от наказателен съдия.

Матиас Погба вече призна, че е бил инициатор на видео, което изтече по социалните мрежи на 27 август. В него той обещава "разкрития" за известния си брат. След излъчването му Пол Погба призна, че е подал оплакване пред властите в Торино за изнудване между март и юли 2022 година за 13 милиона евро.

Прокуратурата в Париж откри предварително разследване за изнудване с оръжие, отвличане от организирана банда и участие в престъпна група.

Пол Погба разказа при първото си изслушване, че му е бил поставен капан от двама приятели от детството и двама маскирани мъже, въоръжени с пушки, които са го упреквали, че не им е помогнал финансово. Те са го рекетирали за 13 милиона евро, но той им превел 100 000 с идеята да не го закачат повече.

29-годишният футболист потвърди, че е разпознал брат си Матиас между агресорите. След това обаче той все пак заяви, че брат му е бил "поставен под напрежение" от хора, които искат да му измъкнат парите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация