Алегри: Ювентус не беше планиран по този начин

15:56
Алегри: Ювентус не беше планиран по този начин

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази съжалението си от разочароващото начало на сезона за тима, но подчерта, че това не е реалният облик на “Старата госпожа” заради редицата контузени играчи.

“Много съжалявам за тази ситуация и често се питам дали съм допускал грешки. Първият отговор, за който се сещам, е, че Юве беше планиран по различен начин: Адриен Рабио, Леандро Паредес и Пол Погба като халфове, Мануел Локатели като първа резерва, Анхел Ди Мария и Федерико Киеза по двата фланга, както и Душан Влахович в центъра. Сегашният Юве е виртуален. Знам, че ни липсва някой, който може да създава възможности в последните 30 метра, но подписахме с Погба и Ди Мария с тази цел. 

Също така развиваме Фабио Мирети, който е най-подходящ за тази роля от наличните футболисти. Но той не е Погба и е само на 19 години. Имаме проблеми да натискаме по фланговете. Не мога вече да искам от футболисти, които са тичали през целия си живот, да го правят по целия фланг. Ако искам от Хуан Куадрадо да бъде крило, той все още може да се справи доста добре. Но вече не мога да изисквам от него винаги да играе две роли.

Нещо ни липсва и скоро ще спрем. Това е моята работа и се трудим върху това всеки ден. Въпреки това доста грешки са технически. Ще можем да разчитаме на Киеза и Погба през януари и след това ще видим какво можем да искаме на момента. Те не са колела. Има обективни трудности. Знам това, не съм треньор от един ден и винаги съм допускал леки грешки. Но повтарям: това сега е виртуален Ювентус. Доволен съм от работата на трансферния пазар, тя ми хареса. Но играчите не са на терена. Опитайте се да извадите петима титуляри от Интер или Милан. 

Мога да кажа, че Бремер е много силен. Очаквах доста от Аркадиуш Милик и той се отплаща с много. Знаете ли защо? Милик така или иначе винаги играе добър футбол и пропуска най-малко. Също така знае как да се движи. Рабио много ми липсва сега. Доста хора го обсъждат, но той прави 13-14 хубави неща на мач и винаги тежи на терена. Рабио има техника и физика. Трябва да спечелим в Лисабон, да победим Макаби (Хайфа) два пъти и да видим дали това ще е достатъчно. 

В първенството Интер са най-силни, въпреки че са без Иван Перишич. Те се подсилиха доста в средата на терена с Хенрих Мхитарян и Кристиян Аслани, който е добър. Милан има двама изключителни и много модерни играчи - Тео Ернандес и Рафаел Леао. Отново засягаме темата за важността на физиката. Няма друг на света, който преодолява противника с мощта и лекотата на Леао. Когато разполагаме с всички, ние също сме много силни. Но ще си говорим за това отново, дано да е скоро”, коментира Алегри пред “Кориере дела Сера”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация