Гибралтар гостува в Разград, нямаме право на грешка

07:39
Гибралтар гостува в Разград, нямаме право на грешка

Националният отбор на България излиза за своята чест срещу футболното джудже Гибралтар. Клише, но вярно. Нямаме право на нов резил срещу тим като този от най-южната част от Пиренейския полуостров. 


Тази вечер дебют начело на "лъвовете" ще направи сръбският треньор Младен Кръстаич. Наследникът на Ясен Петров направи куп промени в националната селекция спрямо последните повиквателни от времето на Пловдивския Джанини - цели 14. Като се вгледаме в тях, виждаме, че Кръстаич е повикал почти десетима дебютанти под знамената.


Срещу Гибралтар нямаме право на грешка, като новият селекционер подчерта, че гоним задължително оставане в третото ниво на Лигата на нациите. Двубоят с Гибралтар ще се изиграе и с мисъл за предстоящото тежко гостуване на Северна Македония, където ще ни бъде далеч по-трудно, отколкото на терена в Разград.


Очаква се някогашният защитник на Вердер (Бремен) и Шалке да започне в система 3-5-2, залагайки на защитна линия от трима пред вратаря. 


По всяка вероятност под рамката на България ще се завърне Даниел Наумов. Вратарят на ЦСКА 1948 се намира в силна форма, но в последната година беше низвергнат от националния тим от бившия наставник Ясен Петров. За последно Наумов пазеше срещу Франция в Париж през юни 2021 г.


Пред 24-годишния вратар се очаква Кръстаич да разположи опитния Антон Недялков от Лудогорец и представителите на Серия "А" Петко Христов и Валентин Антов. В средата на игрището за България ще започнат звездите на Левски Филип Кръстев и Илиян Стефанов, както и 22-годишният Илия Груев от Вердер. 


Като халф-бекове Кръстаич ще пусне Иван Турицов от ЦСКА - София и тийнейджъра Марин Петков от Левски. Напред сигурен титуляр е новият капитан на "лъвовете" Кирил Десподов, като най-вероятно на звездата на Лудогорец ще партнира някой измежду остриетата на ЦСКА 1948 - Георги Русев или Радослав Кирилов.


При такава подредба на фигурите от страна на сръбския спец България ще излезе срещу Гибралтар със състав, чиято средна възраст е 23 години: най-възрастният избраник на Кръстаич се очаква да бъде 29-годишният Недялков, а най-младият ще е 18-годишният Петков от Левски.


БЪЛГАРИЯ - ГИБРАЛТАР


Вероятни състави:


БЪЛГАРИЯ: Даниел Наумов, Антон Недялков, Валентин Антов, Петко Христов, Иван Турицов, Илия Груев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Марин Петков, Георги Русев, Кирил Десподов.


ГИБРАЛТАР: Колейн, Вайсман, Чиполина, Лопес, Оливеро, Торила, Анесли, Валарина, Балантин, Уокър, Касиаро

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация