България гостува на Северна Македония, време е за нова победа!

08:40
България гостува на Северна Македония, време е за нова победа!

Българският национален отбор излиза тази вечер срещу Северна Македония в своя последен двубой от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Срещата ще бъде втора за Младен Кръстаич начело на трикольорите. Преди три дни сръбският специалист дебютира с 5:1 над Гибралтар, като се забеляза промяна в поведението на играчите спрямо предишните игри в турнира. 

 

Мачът в Скопие не е без значение и за двата отбора - от една страна нашите ще искат да затвърдят своето пробуждане, като е ясно на всички, че Северна Македония е доста по-сериозен противник от Гибралтар, а пък домакините ще тръгнат да трият негативното впечатление, което оставиха у своите привърженици с поражението от Грузия.


Двубоят на стадион "Тоше Проески" има важно значение за България с оглед наближаващия жребий за квалификациите за Евро 2024 в Германия. Според правилата на УЕФА урните при жребия ще се определят на базата на ранглистата с европейските отбори, съставена съобразно представянето им в Лигата на нациите. 

 

При победа в Скопие "лъвовете" ще си осигурят попадане в четвърта урна при жребия за квалификациите за европейските финали и ще избегнат неприятния вариант да се наредят в пета урна заедно с футболните "джуджета".


Очаква се Кръстаич да не направи много промени спрямо своя успешен дебют. Съществува вероятност сръбският спец да промени системата на игра, която използва в Разград срещу Гибралтар: 3-5-2, и да заложи на четирима в отбрана. Не е изключено на мястото на Иван Турицов по десния фланг да се появи Йоан Стоянов, който през лятото подписа с израелския гранд Апоел (Беер Шава). 


В защита би следвалото да бъдат титулярите от предната среща Петко Христов, Валентин Антов и Антон Недялков. Почти сигурно под рамката отново ще застане Даниел Наумов, а в средната линия местата си ще запазят Филип Кръстев, Илия Груев и Илия Стефанов. Капитанът Кирил Десподов е безспорен титуляр, а е твърде вероятно в игра отново да влязат вкаралите голове на Гибралтар Марин Петков и Радослав Кирилов. Шанс да се появи има и звездата на ЦСКА 1948 Георги Русев.


В исторически план продължаваме да имаме положителен баланс срещу Северна Македония и това няма да се промени тази вечер, както и да завърши срещата: имаме четири победи, две равенства и две загуби срещу югозападните ни съседи, като само един от въпросните мачове досега не е бил приятелски - този през юни, завършил 1:1 на наша територия. 


Настроенията в Северна Македония са за победа над българския състав, а снощи из коридорите на скопския стадион звучеше един от хитовете на емблемата на югофолка Весна Змиянац. Дано довечера домакините нямат поводи за футболно веселие!


Северна Македония - България 


Вероятни състави: 


Северна Македония: Столе Димитриевски, Гьоко Зайков, Висар Муслиу, Дарко Велковски, Езджан Алиоски, Елиф Елмас, Енис Барди, Стефан Спировски, Стефан Ашковски, Александър Трайковски, Дориан Бабунски


България: Даниел Наумов, Петко Христов, Валентин Антов, Антон Недялков, Йоан Стоянов, Илия Груев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Марин Петков, Радослав Кирилов, Кирил Десподов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация