Започнахме с равенство квалификациите за ЮАР 2010

23:26
Започнахме с равенство квалификациите за ЮАР 2010
Националният отбор на България започна своето участие в квалификационния цикъл от мачове за Световната Купа в ЮАР през 2010 година като постигна равенство при визитата си в Черна Гора.

Мачът в по-голямата си част премина под диктовката на домакините, но за наша радост в 11 минута след великолепна атака започната от Ивелин Попов и преминала през Велизар Димитров бе завършена хладнокръвно от Стелиян Петров - 0:1.

След гола последваха още няколко силни минути за нашите момчета, за да се стигне до 23-та минута, когато отново играчът на Литекс и доскорошен младежки национал Ивелин Попов разигра с Митко Бербатов и последният се озова очи в очи с Полексич. Стражът на черногорци обаче запази спокойствие и предотврати опасността, като по този начин остави своите в мача.

Домакините постепенно се върнаха към срещата и започнаха да атакуват по-опасно, като нашите срещаха проблеми с капитана на домакините и играч на Рома Вучинич. До почивката обаче не се стига до промяна в резултата и двата отбора се оттеглиха при този резултат.

Второто полувреме донесе доста емоции по трибуните, като паднаха нови 3 гола, а за наше съжаление два от тях бяха във вратата на Иванков. Първо именно Вучинич изпълни брилянтно пряк свободен удар, за да изравни резултата, а влезлият като резерва Вукчевич си спечели 11-метров наказателен удар, след като Станислав Ангелов влезе в съприкосновение с него.

Още по-лошо бе това, че главният рефер от Украйна Олег Орехов не се поколеба да покаже нов жълт картон на играчът на Енерги Котбус и го изпрати под душовете. Самият наказателен удар без изпълнен от Йоветич - 2:1.

Радостта на домакините трая почти до края на мача, когато влезлият като резерва играч на Славия Благой Георгив изравни след изпълнение на пряк свободен удар - 2:2

Така отборите на Черна Гора и България си поделиха по една точка и се наредиха непосредствено след състава на ЕЙРЕ, който по-рано тази вечер успя да победи на неутрален терен Грузия с 2:1.

В последният мач днес отборите на Кипър и Италия играят при резултат 1:1 15 минути преди края на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsen
07.09.2008 10:07

Каквото и да си говорим,май ще пропуснем и това световно.Денят си личи от сутринта ,а тя беше твърде облачна с един светъл лъч накрая...Не виждам кого в групата ще победим.Кипър ли,които устискаха до 92-та на световния шампион;коравите ирландци ли.Може да се надяваме гостуването ни на Грузия да е на неутрален,че в Тбилиси е голям врящ котел.След вчерашната ни продукция,особено от втората част,не съм оптимист дори и за третото място в групата.

roommen
07.09.2008 10:03

Няма начин лесно е да се радваш на силните , истинската наслада е когато бъде постигнат успех в нещо обречено...

roommen
07.09.2008 10:01

Ако има от каде да намериш статистика за мачовете на националите ни през годините пиши ми и заедно ще проверим кое е истина , за да няма спорове ,но последната истина която е факт е че Бербатов в националния не е нищо повече от останалите футболисти.Дано момчето има късмет в Манчестър че имаче много екипи ще протърка ...

roommen
07.09.2008 09:56

Не искам и да ги мисля Юнайтед ,единственото което искам е да получавам поводи за радост от българският национален отбор ,защото отдавна сме забравили какво е това ...

roommen
07.09.2008 09:51

В момента не мога да ти дам точната статистика , но мачовете бяха от предишните световни квалификации.Но предполагам че ти ще изискаш и имената на футболистите голмайсторите и вкараните голове по минути заедно със смените и съдийската четворка + делегата на мача за да бъдеш убеден ...

AlexAng
07.09.2008 09:35

roommen , явно си доста подготвен - би ли ми припомнил този период по-подробно , на мен нещо ми се губи

roommen
07.09.2008 09:33

AlexAng -преди време имаше период в който Бербатов беше контузен и националите имаха 5 поредни победи така че не се изказвай неподготвен кой е слаб и кой от каква класа е то се видя че може да уцели вратаря по носа

roommen
07.09.2008 09:29

Отново ни изигра лоша шега надменното и аругантно държание ,нашите момчета играха като на тренировка а могат много повече.Вярно след мач най лесно се говори но това е което видяха мойте очи и не очаквам всички да сте съгласни с мен .За мен този мач би трябвало да завърши 1-3 програма минимум.

AlexAng
07.09.2008 09:28

Но ние не гледаме това - когато можем да плюем по някой сме задоволени . Нещата в природата следват логика , а за нашия футбол тя е Бате Борисов , Борац Чачак , далаверите в ЦСКА , арести на босове / в чужбина щото тук са непристъпни/ и Черна Гора.
Класиране ли ? Нима не ви хареса европейското? Там нашите ги нямаше - и всичко си беше ОК .

AlexAng
07.09.2008 09:26

който самият той би искал , Благой е по - скоро за реклама на D&G , другите играят колкото могат , но то не е много . И накрая за Пламен Марков - та той се държи все едно е печелил две-три световни и поне пет европейски . Това треньори,лекари,масажисти и домакини в БГ са пожизнени злъжности - тези хора отдавна са спрели да четат , мислят се за гений и всезнайковци , а околния свят се развива .Пример - Литва.

roommen
07.09.2008 09:26

Иванков-като видя че му бият отдалеч и ми спира сърцето за секунди,Тунчев -Илиев-Миланов -стараха се момчетата ,Ангелов -сбъркан пост от треньора ,по скоро трябваше да замени Миланов а Венков да играе от ляво,Томашич -няма място в отбора,Генчев -Попов притеснени и сковани "гипсирани",Петров на 30% от възможностите си,Янков -далеч от това което може ,Димитров -как не го мързеше да става след всяко падане не зная,при една ситуация вариянт беше и пас към Янков в наказателното,Бербатов-с натежали джобове явно му е трудно да уцели друго освен носа на вратаря,че то и с празни пак си беше същият ,Лазаров-научил се е да не го е страх от противника но трудно би ибл равностоен заместник на М.Петров,Георгиев-след гола едва ли някой би осъдил играта му.

cybercho0o
07.09.2008 09:19

Ае неможе да се обвинява Митко то на него му е много трудно сички очакват наи много от него и капиранската лента в тракав момент много тежи.Защото капитана наи вече отговаря за играта.

MB_KrisS
07.09.2008 03:36

Отново продължаваме с бездушната и лишена от всякаква логика и смисъл игра. Ивелин Попов бе единствения на терена с по-нестандартно мислене и именно от него дойдоха опасностите, но "звезди" като Бербатов ги е "срам" да оползотворят такива положения. Как така той ще вкара за националния, нали може съдбата да си го върне и после да не вкара за Юнайтед, където парите за гол си заслужават. Велизар също се отличи с едно положение, в което сякаш мисълта му секна и той просто чукна топката, за да се отърве от нея, вместо да я подаде на останалия сам срещу вратата Чавдар Янков. Иванков пък отново допусна елементарен гол, като топката сякаш му мина през пръстите. Дузпата беше абсолютно безсмислена, Вукчевич вече беше затворен от Иванков и шансът да отбележи бе доста по-малък отколкото от бялата точка, още повече че остави отбора си с човек по-малко. За щастие "фортуна" бе с нас и успяхме да изравним с красив гол, но си пролича, че когато го няма двигателя и сърцето на отбора (Марто Петров) играта не върви и просто няма кой да създава и да отбелязва положенията

DaLaw
07.09.2008 03:05

Какво да се каже то не са юнаци,а български тъпаци...С един Бербатов и тук таме да се появи и Стилиян играе ли се така? Понякога и Лазаров и В. Димитров получаваха факсове от кораба майка ама уви не се получи.Чудя се ако най-скъпият трансфер на Ман Ю не беше се излигавил когато излезе сам срещу вратаря и беше си изиграл ситуацията като играч на Гигант(белене) съм сигурен че при 2:0 щяхме да сме по добре стоящи на терена..но уви уви.Верно си не може да обвинява само Берба или Стенли трябва да се погледне и към "звездите" бивши и сегашни на ЦСКА и Левски.Аз се учудих как Томашич не си направи удоволствието да направи дуспата *lol* . По добре ГОЛ за Ч!ЕРНА ГОРА от колкото ДУСПА и втори жълт.Ама СТАНИСЛАВЕ свалянето на гащи става в спалнята моето момче.От друга страна съм убеден,че ако не беше контузен Марто черногорците щяха здраво да овиснат как щяха да опазят хем класният Бербатов хем Стрелата на Ман Сити Мартин Петров а? Да се надяваме,че Марков ще ни вкара пак в приказка и ще играем на Мондиала през 2010 в ЮАР въпреки ремито срещу новозлупения отбор на ЧЕРНА ГОРА.

YAN67
07.09.2008 01:22

За всичко до сега казано съм съгласен, е ще чакаме следващия жребий ?
Ако някой се надява да се класираме , то да започваме с залозите.
А те са коеф. 1.01 че няма да се класират НЯМА да ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ ТЕЗИ ТЪПИ безсмислени ЛЕКЕТА.

KoHoB
07.09.2008 01:15

УУУУУУУУУУУУУУ манекенииии , за кфо ви дават тея заплати ве , некадърници , за пореден път се излагаме , какво е това "ЧЕРНА ГОРА" вее???!?!?! Държавица от 2 дена, ние на кфо световно сме тръгнали ? ??? ? Най слабия отбор неможем да бием ... Пълна излагация , къде е господин МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД , къде са другите "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ" , какъв е тоя отбор изобщо , поне 0-1 да бяха запазили до края .. Това е българската работа , и така ще си остане , винаги ще сме трети в групата и то със късмет ,защото неможем да играем , нито държавата ни е държава нито пък футбола е футбол ,всичкото ни е трагедия

dobrev64
07.09.2008 00:55

Ву4ини4 показа 4е е игра4 и поведе съотборниците си ,а къде беше нашата .Май мисли пове4е за парите и то не само в този ма4 на нацйоналния . А и трениора ни май слуша някой други и взема тези който му кажат или си платят.Само да не ми кажете 4е Велизар4о заслужава да е в отбора , а и не само той.така 4е споко ще гледаме световното по ТВ.

bat_boiko21
07.09.2008 00:49

истината за този мач, е че е поредната грешка на националите. като започнем от самия жребий, според коментаторите мн добър и нз си какво. истината е, че ние нямаме слаб отбор в групата и може би след 2-рия мач, ще сме отписали световното. играхме с/у отбора който се намираше в последната урна, защото нямаше официални мачове до днес!!!
вуцата направи тази страшна програма. защо трябваше да играем днес със Черна гора и то като гости а за нас остава само да стискаме палци на лъвчетата хаахах

Makata
07.09.2008 00:24

за янков съм съгласен че беше дупка,нещо нищо не направи,ама за ангелов съм на мнение че беше най-стабилния защитник,въпреки грешката

JoeDemby
07.09.2008 00:16

еи стенли ти 4ува6 ли се кви ги говори6 ве умник...я виж срещу кого игра ангелов..срещу някакъв на 22 години дето ги зема6е по 3-4 на6те...които сиг ще бъде следващата звезда на футбола..а томаши4..трябва6е да влиза като резерва,пък и нару6ението му дето направи..бе6е не-пряк свободен удар..нз зашо съдията даде пряк...

deko1991
07.09.2008 00:03

е кво според вас е станало толкова толкова си можем отбор от средна класа сме медиите допълнително настройват едвали не сме били всички и сега след тия резултати доло франция,шотландия и румъния да спрад футбол ли да играятУнгария - Дания 0:0

georgizxc
06.09.2008 23:55

А и нагли на всичкото от горе искат по 2000 евро за повиквателна в национала,не ги заслужават играят като мухи без глави.Без Марто сме нищо жив касмет ,че изравнихме 2:2 в 92мин. Все пак успех за на пред и играйте за България не за пари.

RS_StoeV
06.09.2008 23:50

И аз това се чудя. Нали трябваше да има настроение, но нещо не се получи

blq
06.09.2008 23:49

stenli КАК мача ни е бил в кърпа вързан бе,ти чуваш ли се?ТИЯ БОКЛУЦИ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИЩО.Ше ми правят те 2-2 с черна гора и искали по-големи заплати

Detelina_94
06.09.2008 23:44

Големите милиони дадени за трансфер играха ли този мач???
Кога ще покаже, че е наистина добър

stenli111
06.09.2008 23:36

Мача ни беше в кърпа вързан,но си личи че някои просто не знаят къде се намират като Ангелов и Томашич ,липсваха ни М.Петров и Телкийски ........просто беше очевадно,поздравявам Ж.Миланов мисля че най после открихме 2'ри Цветанов,за мен най добрия на мача от нашите