Време е за нова порция елитен футбол с марка "Шампионска лига"

07:51
Време е за нова порция елитен футбол с марка "Шампионска лига"

Днес ни очаква нова вълнуваща вечер в Шампионската лига. Ще се изиграят втората порция мачове от 3-ия кръг на груповата фаза. Осемте двубоя са от групи "Е", "F", "G" и "Н".


В група "Е" е сблъсъкът, който най-силно приковава вниманието. Там един срещу друг се изправят Челси и Милан. Двата отбора бяха определяни като фаворити в групата, но до момента само "росонерите" оправдават очакванията и с победа и равенство са начело в класирането. Лондончани имат само една точка в актива си след първите два кръга и нямат право на повече грешки. Затова днес на всяка цена трябва да търсят победата.


Другият мач от групата противопоставя РБ Залцбург и Динамо (Загреб). И двата тима знаят, че сблъсъците помежду им ще бъдат от решаващо значение за това дали ще имат шанс за продължаване напред в турнира и ще се хвърлят с всички сили в тях.


В група "F" ситуацията е по-различна. Там Реал Мадрид вече има две победи на сметката си и днес приема на "Сантиаго Бернабеу" преследвача си Шахтьор (Донецк). С нов успех "белият балет" до голяма степен ще си гарантира продължаването напред в турнира. Винаги можем да очакваме изненада от украинския шампион, но това ще бъде доста сложна задача.


В другия сблъсък РБ Лайпциг приема Селтик. Двата тима заемат последните две места в класирането. Немците още нямат спечелена точка, а шотландците имат 1. Затова този двубой е от ключово значение за всеки от тях, ако искат да се върнат в битката за челните места.


В група "G" също вече имаме откроен фаворит в лицето на Манчестър Сити, който има две победи на сметката си и днес излиза за трета в домакинството си на Копенхаген.


По-любопитен обаче изглежда другият двубой между Севиля и Дортмунд. Испанците до момента разочароват, като са на последното място с 1 точка. Това е важен момент за тях, ако искат да се върнат в битката за 1/8-финалите. Ако пък дортмундци триумфират днес, те до голяма степен ще откажат един от преките си конкуренти за втората позиция.


В последната група "Н", изненадващо или не, но ситуацията е такава, че ПСЖ и Бенфика заемат първите две места с по 6 точки и днес ще се изправят един срещу друг на "Луш" в първи сблъсък помежду си. От тази среща ще зависи много развитието на групата и битката за първото място в нея.


Междувмеренно Ювентус приема Макаби (Хайфа) в другия мач в групата. Торинци вече допуснаха две загуби и всичко освен победа днес ще бъде огромен провал и до голяма степен ще сложи край на надеждите за излизане от групата. Израелтяните нямат твърде големи амбиции в турнира, но това не означава, че няма да се хвърлят с всички сили, за да объркат плановете на именития си съперник и да запишат първи точки в актива си.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация