Шеф на Барса: За Меси вратата винаги е отворена

16:34
Шеф на Барса: За Меси вратата винаги е отворена

Вицепрезидентът на Барселона по икономическите въпроси Едуард Ромеу коментира финансовото състояние на клуба, след като беше публикуван отчетът за миналата финансове година. Клубът е регистрирал печалба от 98 милиона евро за 2021/22, а в проектобюджета за 2022/23 планира приходи от 1 милиард и 255 милиона евро.

“Бюджетът ни за заплати беше 98% процента от общите приходи, а сега е намален на 68%. Ако включим оперативните приходи и продажбата на телевизионните права, реалният процент е 51%”, обяви Ромеу.

Попитан дали е възможно Лионел Меси се да се завърне в клуба следващото лято, когато изтича договорът му с Пари Сен Жермен, той отговори: “Ако спортното ръководство смята, че е подходящо, ще работим в тази насока. Знаем как да правим чудеса. За Лео Меси вратите винаги ще бъдат отворени”.

Ромеу коментира и представянето на отбора в Шампионската лига, след като Барса записа две загуби и класирането за следващата фаза е на кантар: “Спокойни сме относно класирането за фазата на директни елиминации. Ще спечелим оставащите три мача и ще продължим напред. Миналия сезон отпадането в груповата фаза ни коства 12 милиона евро. Тази година очакванията да спечелим Ла Лига и да достигнем четвъртфиналите в Шампионската лига”.

Той говори и за бъдещето на клуба: “Трябва да свършим още много работа. Този и следваия сезон трябва да използваме някакъв механизъм, за да стигнем до там, където искаме да бъдем следващата година. Работим върху това да повишим приходите. Партньорите ни не бяха доволни. Да си върнем доверието на спонсорите не е лесно, вървим по-бавно, отколкото искаме”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация