Мъри: Не може 20 хил. привърженици да страдат заради един-двама

19:28
Мъри: Не може 20 хил. привърженици да страдат заради един-двама

„Надявам се празният сектор А да не се отрази на представянето ни. Другите трибуни са почти разпродадени. Футболистите имат нужната подкрепа. Не е приятно, когато се слагат изкуствени ограничения откъм присъствие на привърженици. Това е като лека катастрофа за клуб, който е продал над 6 хиляди абонаментни карти. Не подкрепяме такива прояви, но заради 1-2 привърженици не може да страдат 20 хиляди. Левски е силен, когато е с феновете си и играе футбол. Надявам се повече да няма конфронтации и такива случаи“, заяви Станимир Стоилов на пресконференция преди утрешния мач срещу Ботев Пловдив от 13-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ стартира от 20:00 часа. Както е известно "сините" няма да могат да ползват централната трибуна за предстоящия двубой. Причината е наказание от мача с ЦСКА.

„Подобни случаи са единични в последната година. На мачове с 20 хиляди души има 10 полицая. Ако нашите привърженици не са дразнени, не създават проблеми – на нашия стадион и в провинцията. Един-два инцидента винаги може да има. Нямаме никакви притеснения. Аз знам, че нашите привърженици искат да гледат Левски. Естествено някой път са малко по-емоционални, ама то пък без димките ще сме като на театър. Футболът не е театър, така че аз също разбирам по-пламенните фенове. Затова нашите фенове са по-различни. Някой път се получават неща, които не трябва да се случват. От както съм аз, почти нямаме случай, в който да имаме забележки“, продължи той.

Стоилов коментира и състоянието на Ноа Сонко Сундберг и Абдулахи Шеху преди утрешния мач.

„Факт е, че и двамата са здрави и тренират с отбора. Сонко има достатъчно опит и, ако е здрав може да го изиграе. Шеху имаше достатъчно време да потренира. Документите са наред. Не съм питал, но от медиите се информирам. Ще преценяваме колко и какво участие ще вземат. И двамата могат да вземат участие. Досега сме се справяли без двамата. Трябва ни всички да са здрави, за да имаме конкуренция и да правим ротации. Ще играем през три-четири дни“, каза Мъри, след което коментира противника:

„След идването на новия собственик Ботев направи добри неща откъм селекция и резултати. Миналата година бяха евроучастник. Показва, че имат добри играчи. Тази година имаха лош старт откъм резултатите. Европа също ги обърка. Не мога да отлича един или двама футболисти, играят много добър футбол. Очаквам един сериозен футболен сблъсък, нашите футболисти трябва да приемат, че това е сериозно дерби.

„Дай Боже да имам затруднения със стартовия състав. Не ми е проблем. Най-лесно е при сгъстен цикъл на игра да използваме повече играчи. Имам състав в главата си винаги. Нямам проблем с избора на състав“, сподели още Стоилов.

„Според мен сме по средата на пътя, на който аз искам да виждам Левски. Искам по-сериозно да контролираме мача и да се представяме по-добре в защита. Концентрацията ни всеки мач трябва да е на най-голямото ниво. Не можем да намерим баланса, получаваме голове. Шеху е поливалентен футболист, може да запълни 2-3 позиции и дава спокойствие. Онзи ден нямахме централен защитник на резервната скамейка. Така беше срещу ЦСКА и Лудогорец. Принуждаваме се да правим ротации. Сега имаме футболисти за всички позиции. Шеху трябва да показва качества и да се бори за място. На терена зависи колко ще помогне. Всеки трябва да заслужи мястото си в Левски на терена. Там трябва да се защитава. Може да се вземе най-скъпия футболист и нищо да не играе, а най-евтиният бързо да се адаптира и да заиграе добре. Искам да видя повече агресия“, коментира треньорът на Левски.

„Ботев също е отбор, който иска винаги да се надиграва. Двата отбора винаги играят футбол, така че според мен ще стане един интересен за хората мач. Добре е, когато имаш мачове с отбори като Ботев, които се опитват да се надиграват и да печелят. Можем да видим какво трябва да подобряваме. Виждаме нашето ниво“, завърши Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация