Напрежение в съблекалнята на Барселона преди Ел Класико

17:53
Напрежение в съблекалнята на Барселона преди Ел Класико

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е критикувал публично част от играчите на тима от първия тим, които са отказали да намалят заплатите си, макар да са били изрично помолени за подобно нещот от ръководството на клуба, съобщава “Кадена Копе”.

Това е станало по време на клубната асамблея проведена вчера, а коментарите на Лапорта са били насочени най-вече към играчи като Френки Де Йонг, върху когото от “Камп Ноу” опитаха да осъществят и силен психологически натиск през лятото в опит да бъде продаден или да се откаже от сериозна част от парите, които клубът му дължи. В тази графа обаче влизат и някои от ветераните на каталунците с огромен принос към успехите на тима в последните десетилетия, каквито са играчи като Серхио Бускетс, Жерард Пике и Дейвид Алаба. С подобни коментари се отличи и спортният директор Матеу Алемани.

Именно това е създало ново сериозно напрежение в съблекалнята на Барселона, а тези играчи са били изключително недоволни от отношението на ръководството към тях. Те се чувстват атакувани и подложени на натиск, макар че всеки един от тях е правил редица жестове с неколкократно отлагане на пари, които от “Камп Ноу” им дължат още от времето на пандемията, както и впоследствие със съгласяването си за намаляване на заплатите и подписването на нови договори със значително занижени условия.

Освен това тази ситуация идва в изключително неподходящ момент, тъй като за каталунците предстои домакинство в Шампионската лига на Интер в сряда, след което и Ел Класико през уикенда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация