Краси Балъков се завърна на терена с екипа на ЦСКА 1948

17:42
Краси Балъков се завърна на терена с екипа на ЦСКА 1948

Красимир Балъков се завърна на терена с екипа на ЦСКА 1948. Героят от САЩ'94 игра за тима от Бистрица в мача срещу Житен от първенството на ветераните. "Червените" спечелиха с 4:1. Два гола вкара Йордан Минев, разписаха се още капитанът Ради Здравков и Генади Симеонов. Попадението за гостите от Житен отбеляза Йордан Александров.

В състава на ЦСКА 1948 личаха още имената на Методи Деянов, Мартин Зафиров, Кирил Котев, Йордан Йорданов-Жан, Емил Бучински, Апостол Попов, Атанас Борносузов, Лъчезар Дафков, Гено Добревски, Юри Паунов, Евгени Богданов и други.

Както предварително бе обявено, футболистите на домакините носеха уникални ретро екипи, които са вдъхновени от незабравимата победа на ЦСКА над Ливърпул с 2:0 в 1/4-финала за Купата на европейски шампиони през 1982 г. Двата гола за един от най-престижните успехи в историята на ЦСКА пред погледа на 70 хил. зрители на Националния стадион „Васил Левски“ отбелязва настоящият оперативен директор на клуба ни Стойчо Младенов.

Екипът на ветераните е изработен ръчно, като на гърба на яката му има надпис, посветен на великата победа, а на ръкава са неизменните три ленти, които по това време присъстват на фланелката на ЦСКА. Всички номера пък са пришивани ръчно по подобие на техниката за спортна екипировка, използвана през 80-те.

Двубоя от трибуните на стадиона в Бистрица изгледаха големият герой от мача с Ливърпул - Стойчо Младенов. Компания му правеха Спас Джевизов, както и изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация