Анчелоти: Всички сме щастливи за Бензема

20:09
Анчелоти: Всички сме щастливи за Бензема

Като опитен наставник Карло Анчелоти похвали своите футболисти за наградите на “Франс Футбол”, но призова всичко това да бъде оставено на заден план и да се мисли за бъдещето. В понеделник вечер Карим Бензема вдигна “Златната топка”, а отличени и наредени сред водещите играчи в различните класации бяха още Тибо Куртоа, Винисиус Жуниор, Лука Модрич и Едуардо Камавинга. Ето какво сподели италианският специалист на пресконференцията си преди двубоя с Елче от Ла Лига в сряда.

Как гледате днес на успеха на Бензема? 

Всички сме щастливи, защото донякъде приемаме това и за наш успех. Карим сподели, че е горд и благодари на съотборниците си. Забелязвам, че той вече е приключил с тази тема и от утре може да започне да работи за спечелването на следващата “Златна топка”.  

Как се промени той? 

Карим вече е футболист, който поема по-голяма отговорност и повече се възприема като лидер в сравнение с преди осем години. Чисто технически като състезател при него няма голяма промяна. 

Как приемате факта, че Реал Мадрид е чак трети в класацията за клуб на сезона? 

Не знам какви са били критериите при избора (първи е Манчестър Сити, а втори е Ливърпул - б.р.). Моите уважения, но Реал е най-добрият отбор и затова спечелихме Шампионската лига. Най-ценната награда като тим я взехме през май (Шампионската лига - б.р.).  

Какво мислите като цяло за резултатите в анкетата? 

Поздравявам всички, в това число и Гави, Алексия Путейяс, Левандовски, Мане… Поздравявам и Манчестър Сити, който направи фантастичен сезон.  

Вярвате ли, че е имало шестима играчи с по-решаваща роля от Куртоа? И смятате ли наистина, че вратарите са неоправдани в класацията? 

Факт е, че вратарите са ощетени. Обикновено под светлините на прожекторите е нападателят, който вкарва гол. По-трудно е и за някой дефанзивен халф. Но да си вратар и да си седми - това е добре. По-скоро съм изненадан, че в списъка с тези 30 номинирани не са Кроос, Валверде, Милитао, Алаба…  

Честно ли е, че Винисиус Жуниор е на осмо място? 

Да, мисля, че това е нормално. Това му дава възможност да се опита да стане по-силен от предишния сезон. Така Вини ще може да бъде още по-мотивиран.  

Смятате ли, че Килиан Мбапе заслужава да получи нов шанс от Реал? 

Не знам какво ще се случи в бъдещето. Бъдещето на клуба вече е гарантирано с млади момчета като Винисиус, Родриго, Чуамени, Камавинга, Валверде, Милитао… Те вече показаха, че са бъдещето на Реал Мадрид

Очаквали ли сте, че във втория си престой в клуба ще печелите толкова много? 

Не, не съм. Постигнатото от нас досега е много. Но това е напълно възможно, когато работиш в този клуб. Тук имаш всички условия, за да си успешен: история, традиция, качествени футболисти, атмосфера, силни турнири… В началото на предишния сезон се съмнявах повече в сравнение със сега.  

Готов ли е Куртоа да играе в сряда? 

Не, все още не е. Той тренира нормално и смятам, че за събота вече ще е на линия.  

Какво е нагласата ви преди двубоя с Елче? 

Трябва да се подготвим повече психически. Нормално да си максимално концентриран, когато ти предстои двубой от най-високо ниво, но е по-трудно да запазиш този фокус и за следващата среща, след като вече си се изразходил и ментално, и физически.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация