Бивши и настоящи играчи на Реал ревнаха срещу "Франс Футбол" и "Златната топка" на Ман Сити

20:24
Бивши и настоящи играчи на Реал ревнаха срещу "Франс Футбол" и "Златната топка" на  Ман Сити

В Испания останаха много изненадани и остро разкритикуваха избора на “Франс Футбол” за Клуб на годината по време на снощната церемония в Париж по връчването на “Златната топка”.

Победител в тази категория неочаквано стана английският шампион Манчестър Сити. Втори се нареди финалистът в Шампионската лига Ливърпул, а чак на трето място се нареди испанският първенец и европейски клубен шампион Реал Мадрид. Това породи негативни реакции сред испанските фенове, медии и популярни личности, а дори и на самия мадридски гранд.

Веднага след анонсирането на носителя на тази награда, от Реал публикуваха емоджи на очи в Туитър, за да покажат своите изненада и недоумение.

Клубната легенда Икер Касийяс беше сред първите, които осъдиха това решение на организаторите. “Смешни награди…”, веднага написа бившият вратар в Туитър, а минути по-късно добави ироничното: “Поздравления за Реал Мадрид за това трето място…”

Недоволството на славния страж се изрази и в това, че вратарят на тима Тибо Куртоа се нареди едва на седмата позиция в подреждането за “Златната топка”, но все пак взе приза “Лев Яшин” за най-добър на своята позиция. “Радвам се за Тибо Куртоа! С разлика е НАЙ-ДОБРИЯТ ВРАТАР В СВЕТА. Това, което не ме радва, е , че той не беше на подиума за тази “Златна топка”. Продължавам да не разбирам върху какво се позовават тези, които избират победителя за тази награда”, публикува Касийяс, който по-късно добави: “Сред малкото неща, за които съм съгласен с “Франс Футбол” е победителят (за “Златната топка” - б.р.), който трябваше да бъде Бензема! Поздравления!”

Самият Куртоа също не беше съгласен с наградата на “гражданите”: “Сити? Всички направихме странни физиономии, когато разбрахме, че те печелят”, коментира той по време на церемонията.

Съотборникът му Тони Кроос също не пропусна да изрази своята изненада. “Трети най-добър отбор за 2021/22 - щастлив Реал Мадрид?”, попита риторично той в Туитър.

Популярният испански стриймър Ибай Янос, който разговаря чрез видеовръзка с голяма част от наградените и звездните гости на церемонията, също използва Туитър, за да се изсмее на това, че Реал Мадрид е едва трети в категорията Клуб на годината. “Мадрид е третият най-добър отбор на годината, нееееее ХАХБАХХАХФА”, написа той.

Мадридските вестници “Марка” и “Ас” пък поместиха новината за тази награда на отчетливо място на своите сайтове, акцентирайки в заглавията си върху изненадата от позицията на Реал и наградата на Сити. От “Ас” дори включиха следното заглавие в днешния си брой: “Сарказмът на нощта: Сити, отбор на годината пред Ливърпул и Реал Мадрид”. Редица феновете на тима също засипаха социалните мрежи с публикации, изразяващи своето възмущение към “Франс Футбол”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация