Канте пропуска Мондиал 2022

08:19
Канте пропуска Мондиал 2022

Полузащитникът на Франция и Челси Н'Голо Канте няма да може да вземе участие на Световното първенство, след като претърпя операция на подколянното сухожилие, която ще го извади от игра за около четири месеца, потвърдиха от клуба.


31-годишният футболист получи контузия при равенството 2:2 срещу Тотнъм на 14 август и беше опериран, след като претърпя неуспех в рехабилитацията си.


„Н’Голо Канте претърпя операция в бедрото заради контузията. Халфът посети специалист от медицинския отдел на клуба, за да проучи възможностите за неговия рехабилитационен подход и беше взето решение Н’Голо да се подложи на операция, за да оправи проблемите си. След успешната операция се очаква Н’Голо да бъде извън терена за четири месеца“, се казва в изявлението на Челси.


Новият мениджър на „сините“ Греъм Потър така не е могъл до момента да използва Канте в нито един мач, откакто пое тима от „Стамфорд Бридж“. Французинът е пропуснал 57 мача от финала в Лига Европа през 2019-а година.


Канте, чийто договор с Челси изтича следващото лято, има 53 мача за Франция и беше част от отбор, който спечели Световната купа през 2018-а година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация