Бейл едва на 23-о място по приходи в МЛС

18:20
Бейл едва на 23-о място по приходи в МЛС

Гарет Бейл е едва на 23-о място по приходи в Мейджър Лийг Сокър след трансфера си в американския ФК Лос Анджелис, съобщава “Сън”. През лятото уелсецът премина от Реал Мадрид в американския ФК Лос Анджелис със свободен трансфер.

Но след като получаваше 550 000 паунда на седмица на "Бернабеу", 33-годишният играч получи сериозно орязване в заплащането, когато се премести в Щатите. Въпреки че е едно от най-големите имена в лигата, бившата звезда на Тотнъм е едва на 23-то място по приходи в цялото първенство. 

Според данните, публикувани от асоциацията на играчите в МЛС, Бейл прибира малко над 2 млн. паунда годишно като "гарантирана компенсация" за сезона. Според информацията това включва всички такси при подписване на договор и гарантиран бонус, като възлиза на едва 38 400 паунда на седмица. 

Приходите на Бейл са по-малки от тези на звездата на Торонто Лоренцо Инсиние, който получава 12,4 млн. паунда на сезон. Инсиние се присъедини към Торонто от Наполи през лятото и е най-високоплатеният играч в МЛС. Бившият играч на Ливърпул Джердан Шакири е на второ място със 7,2 млн. паунда на сезон, което е с почти 5 млн. паунда по-малко от Инсиние, но близо четири пъти повече от това, което печели Бейл. Култовият бивш футболист на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес-Чичарито е третият най-добре печелещ в МЛС с 6,6 млн. паунда на сезон. Сред другите най-известни имена в топ 10 по заплати е и бившият играч на Челси Гонсало Игуаин, който спечели 5 млн. паунда в последния си сезон с Интер Маями, преди да се оттегли от футбола в понеделник. 

Бившият нападател на Ливърпул Кристиан Бентеке (3,6 млн. лири) и бившият полузащитник на Тотнъм Виктор Уаняма (2,7 млн. лири) дори не попадат в топ 10. Но и двамата все още печелят повече от Бейл, чиято заплата е много по-малка в сравнение с други футболисти в лигата. Изявите на Бейл за ФК Лос Анджелис действително не съответстват на претенциите за високо заплащане. Капитанът на Уелс е започнал само два мача в Мейджър Лийг Сокър, откакто се присъедини към клуба. След летящия старт, в който вкара два пъти в първите си четири мача, Бейл не успя да се разпише в следващите си срещи за отбора. Все още обаче има време това да се промени, тъй като в ранните часове на петък Бейл ще играе в плейофите на МЛС срещу градските съперници от Лос Анджелис Галакси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация