Везенков отново е №1

14:22
Везенков отново е №1

Александър Везенков и Олимпиакос продължават с великолепното си представяне в Евролигата. Българинът и компания надиграха Баскония с 97:90 в среща от четвъртия кръг на надпреварата, играна във „Фернандо Буеса Арена“. По този начин гърците могат да се похвалят с пълен актив от четири победи, а за състава на Жуан Пенароя това бе първо поражение през сезона. На 27 октомври (четвъртък) тимът от Пирея ще приеме Монако, докато баските ще имат визита на АСВЕЛ Вильорбан ден по-късно.

Гостите започнаха ударно срещата и след 10 минути игра излязоха напред - 32:16. Баскония обаче реагира светкавично и след серия от 16-0 направи обрат за 47:42 в своя полза. След паузата въпреки усилията на Везенков, домакините удържаха преднината си за 74:65. Олимпиакос започна с 14 безответни точки последната четвърт, за да излезе отново напред при 79:74 след силна игра на Костас Слукас. До финалнате сирена „червено-белите“ не позволиха повече обрати.

Везенков попадна в стартовата петица и отново не пропусна да се превърне в герой за своите. Българският национал бе в основата на това „червено-белите“ да се измъкнат от трудната ситуация в третата част и влезе в ролята на топреализатор, като бе близо до нов дабъл-дабъл. Крилото се отличи с 26 точки, 7 борби и 1 открадна топка за 29 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 6/7 от средна дистанция, 4/9 отвъд дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Костас Слукас го последва с 20 точки и 6 асистенции. Шакил МакКисик се разписа с 12, Янулис Ларендзакис реализира 11.

Майк Коцар стана най-резултатен за баските с 16 точки, Тадас Седекерскис има 15, по 12 прибавиха Далтън Хоумс и Ваня Маринкович, като първият има и 5 борби. Ваня Маринкович вкара 11.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация