Ман Сити добави още три точки към актива си след мача с Брайтън

20:05
Ман Сити добави още три точки към актива си след мача с Брайтън

Ман Сити надделя с 3:1 в домакинството си на Брайтън в двубой от 13-ия кръг на Премиър лийг. С две попадения се отличи головата машина на тима Ерлинг Холанд (22’, 43’от дузпа), а Кевин Де Бройне (75') добави още един, а за гостите точен бе Леандро Тросар (53’), който успя да намали изоставането на своя тим в началото на второто полувреме и поне за известно време да вдъхне надежда за нещо повече.

“Гражданите” започнаха малко несигурно двубоя и в първите минути имаха проблеми при изнасянето поради подредбата на играчите на “чайките”, която бе предложил Де Дзерби. Мануел Аканджи дори допусна грешка в 11-ата минута пред собственото си наказателно поле, която можеше да им струва скъпо, но Уелбек прати топката високо над вратата.

В 19-ата минута дойде и първото отлично положение за домакините, когато Де Бройне получи в наказателното поле, направи няколко крачки, след което пусна успоредно на голлинията, където Ерлинг Холанд пое, но топката отиде в аут. “Гражданите” обаче имаха претенции за дузпа на вратаря Робърт Санчес при затваряне на пространството пред норвежеца, но преглед с ВАР показа, че нарушение няма.

Само три минути след това играчите на Манчестър Сити успяха да излязат напред в резултата, след като тези на Брайтън се изнесоха твърде напред и дълга топка в тяхната половина ги свари неподготвени, Холанд успя да изпревари Адам Уебстър и излезлия необмислено напред Санчес и необезпокояван прати топката в мрежата за 1:0.

Домакините започнаха да движат топката малко по-бързо и достигнаха до добро положение малко след изтичането на половин час игра, когато центриране от дясно намери Кевин Де Бройне около дъгата, а той продължи към Джак Грийлиш, но ударът му бе отразен.

В следващите минути Брайтън пое малко повече рискове и започна да атакува с повече хора в предни позиции, което доведе до няколко по-напрегнати момента около наказателното поле на Едерсон.

В 38-ата минута Бернардо Силва бе повален в наказателното поле след съприкосновение с Люис Дънк. Първоначално съдията не отсъди дузпа, но впоследствие получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията отново и Крейг Поусън посочи бялата точка, а Холанд с много плътен удар направи 2:0. Това бе негово 22-о попадение от началото на сезона и също така под номер 600 за “гражданите” от заставането на Джосеп Гуардиола начело на клуба.

Играчите на Джосеп Гуардиола бяха близо до трето попадение в 52-ата минута, когато осъществиха бърза атака и норвежеца пусна отлично към Марез, но Санчес спаси. В ответната атака “чайките” изнесоха много бързо на крилото, а от там топката отиде към Леандро Тросар на границата на наказателното поле и той с много плътен и силен удар намали изоставането на своя тим на 2:1.

Този гол повлия много положително на играчите на Брайтън, които в следващите минути взеха инициативата на играта в свои ръце и започнаха да атакуват доста по-опасно. След 60-ата минута темпото в двубоя видимо спадна.

След 70-ата минута двата тима набързо си размениха добри положения, след като първо Холанд се измъкна добре, но стигна само до корнер, от който пък Лапорт прати топката покрай близо до дясната греда. В ответната атака пък отново Тросар напредна отлично по левия фланг и се озова очи в очи с Едерсон, но стражът също се намеси.

Пет минути по-късно “гражданите” отново осъществиха добра атака, топката бе върната в пространството пред наказателното поле към Кевин Де Бройне и той останал напълно свободен направи страхотен изстрел от сериозно разстояние за 3:1. Този гол сложи до голяма степен точка на спора, а в минутите до края основно гостите на няколко пъти опитаха да атакуват, но играчите на домакините спокойно отбиваха тези набези.

С тази победа Манчестър Сити събра 26 точки от 11 двубоя и се доближи само на точка от лидера Арсенал, който играе своя двубой от този кръг утре. От своя страна Брайтън е на 8- място в подреждането на Премиър лийг, но няма победа в последните си пет двубоя в лигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация