Брюно Льо Мер определи рекордния договор на Мбапе за 630 милиона за "хубаво нещо"

20:00
Брюно Льо Мер определи рекордния договор на Мбапе за 630 милиона за "хубаво нещо"

Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер заяви във вторник, че рекордният договор на Килиан Мбапе с Пари Сен Жермен, за който "Льо Паризиен" разкри, че ще получи 630 милиона евро за 3 години, е "хубаво нещо", предаде агенция "Франс прес". "Той ще плати много големи данъци. Хубаво нещо е, че той ще ги плаща във Франция, а не на друго място", заяви министърът пред информационната агенция CNews.

 От тези средства нямаше да се възползва държавата, ако той беше решил да играе в Реал Мадрид за същата заплата. Това смята френският министър на публичните средства Габриел Атал. "Ще ни позволят да финансираме нашите публични услуги. Доходите са напълно извън контрол. Но явно това е реалността в света на футбола", констатира Атал пред телевизия "Франс 2". 

От "Льо Паризиен" извадиха вчера подробности за новия договор на Мбаре с ПСЖ, който беше подписан преди 5 месеца, а малко по-късно от клуба излязоха с официално комюнике, в което твърдят, че написаното е "грешно", определяйки го като "сензационна" информация.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация