Лудогорец приема Бетис в решителен двубой за елиминациите в Лига Европа

07:14
Лудогорец приема Бетис в решителен двубой за елиминациите в Лига Европа

Шампионът Лудогорец излиза срещу Бетис в петия си мач от Група “С” на тазгодишното издание на Лига Европа. “Орлите” вече си осигуриха участие в евротурнирите и през пролетта, но предстои да се изясни дали ще е в елиминационната фаза на този турнири или в Лигата на конференциите.


Към момента българите заемат втора позиция в класирането с актив от седем точки. Испанците са лидер с десет. Двата тима вече играха срещата в Севиля, където Бетис победи с 3:2. При това положение към момента Лудогорец ще се нуждае от победа с поне два гола, за да изпревари съперника си в класирането, тъй като при успех с едно попадение двата тима ще са с еднакви точки в групата, еднакви точки помежду им и еднаква голова разлика. Тъй като вече не се взимат предвид головете вкарани на чужд терен, ще се вземе под внимание головата разлика от всички срещи в групата. Още по-любопитно е, че при успех с един гол за българите двата тима ще се изравнят и в общата си голова разлика. Към момента Бетис е с 8:4, докато Лудогорец е 7:5. Така стигаме до седма точка от критериите на УЕФА при равни точки. Тя гласи, че по-напред в класирането е отборът, който има повече отбелязани голове като гост във всички мачове. Към момента севилци имат един повече от разградчани - 4 на 3.


В другия двубой от групата ХИК (Хелзинки) приема Рома. Финландците са последни с една точка в актива си, докато “вълците” са трети с четири. При това положение домакините се нуждаят от победа, за да запазят шансове за продължаване в Лигата на конференциите.


Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа има няколко кадрови проблеми. Основният е липсата на Кирил Десподов в последните срещи на “орлите”. По всяка вероятност националът отново няма да бъде на линия и ще бъде аут за двубоя. Трайно контузен пък е друг национал - Доминик Янков, който се възстановява след операция.


Бетис от своя страна има още по-големи кадрови проблеми. Португалският полузащитник Уилям Карвальо няма да пристигне в България заради личен проблем, Хуанми и Камараса са контузени, а Юсуф Сабали е под въпрос заради травма от последния мач срещу Атлетико Мадрид преди три дни. Мексиканският халф Андрес Гуардадо е наказан и също няма да играе. Набил Фекир пък се завърна след контузия и изигра 15 минути срещу Атлетико, но все още не е готов за цял мач.


Така или иначе голяма е вероятността развръзката в групата да настъпи едва в последния ден на надпреварата. На 3 ноември Лудогорец гостува в Рим на Рома, Бетис пък е домакин на ХИК. Победителят в групата се класира директно за осминафиналите на турнира, вторият пък ще трябва да премине през двубой срещу някои от третите отбори в групите на Шампионската лига. Третият в групата пък продължава участието си в Лигата на конференциите.


Лига Европа, група "С", 5 кръг: 


ЛУДОГОРЕЦ - БЕТИС 


Вероятни състави: 


ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Вон Витри, Вердон, Недялков, Групер, Пьотровски, Нонато, Каули, Рик, Текпетей, Тисера 


БЕТИС: Браво, Рубиал, Пцея, Едгар, Миранда, Енрике, Родригес, Каналес, Коуку, Хоакин, Жозе

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация