Време е за последните срещи от груповата фаза на Шампионската лига

07:46
Време е за последните срещи от груповата фаза на Шампионската лига

Тази вечер ще се изиграят последните мачове в груповата фаза на Шампионската лига. След тях ще станат ясни всички участници на осминафиналите, както и кои отбори ще продължат в елиминациите на Лига Европа. В част от двубоите няма сериозна интрига, защото изходът им с нищо няма да промени крайното класиране в съответните групи.


Програмата за вечерта ще започне със срещите от от група "F". Реал Мадрид посреща аутсайдера Селтик с мисълта за задължителна победа, която ще гарантира на тима първото място в групата. Кралският клуб разочарова през уикенда с домакинско равенство срещу Жирона в Ла Лига и това ще е допълнителна мотивация за футболистите на Карло Анчелоти. Селтик няма шансове дори за третата позиция в групата и може единствено да обърка сметките на испанския гранд.


По-важен е мачът между Шахтьор (Донецк) и РБ Лайпциг. Германският тим има предимство от три точки, но съдбата на второто място не е решена. Украинците се нуждаят от задължителна победа, а РБ Лайпциг ще постигне целта си и при равенство или загуба с по-малко от три гола разлика.


В група "Е" е ясно, че Челси продължава напред. "Сините" от Лондон приемат Динамо (Загреб) и при победа ще финишират на първото място. Динамо няма шансове за осминафиналите в ШЛ, но все още може да се пребори за третата позиция. За целта обаче хърватите трябва да спечелят на "Стамфорд Бридж" и да разчитат РБ Залцбург да загуби от Милан.


За Милан беше много важно, че подчини Динамо на "Максимир" и сега зависи само от себе си. "Росонерите" ще са втори в групата при победа или равенство у дома срещу РБ Залцбург. За австрийците единственият вариант да продължат във фазата на директните елиминации е ако вземат трите точки. Евентуално равенство би означавало трето място и участие в Лига Европа.


Група "G" е тази, в която всичко е ясно. Отборите са подредени през три точки и никой от тях не може да промени позицията си. Манчестър Сити се бетонира на първото място с нулевото равенство в Дортмунд, а днес ще е домакин на Севиля. Андалусийци пък ще завършат трети, каквото и да се случи на "Етихад".


ФК Копенхаген излиза на "Паркен" срещу Борусия (Дортмунд) с желанието да отбележи поне едно попадение в груповата фаза, защото до момента головата разлика на тима е 0:11. Датчаните все пак имат 2 точки в актива си, но те са крайно недостатъчни, за да им оставят шансове за участие в евротурнирите и през пролетта. Гостите от Германия са спокойни за второто си място и вероятно ще заложат на част от резервите.


В група "Н" големият въпрос беше дали Ювентус ще остане в битката за второто място до последния кръг, но отговорът дойде с поражението на "бианконерите" от Бенфика в Лисабон. Сега отборът на Масимилиано Алегри трябва да се бори със зъби и нокти за третата позиция и участие в Лига Европа. Задачата не е лесна, защото в Торино пристига Пари Сен Жермен, който спори с Бенфика за първото място в крайното класиране.


Португалският гранд е в ролята на догонващ спрямо ПСЖ. Двата тима са с равни точки и два пъти завършиха 1:1 помежду си, но Бенфика е с по-лоша голова разлика. Това означава, че за да спечелят групата, "орлите" трябва да постигнат по-добър резултат при гостуването си на Макаби (Хайфа), отколкото ПСЖ срещу Ювентус

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация