Ибра и Гуардиола се скараха заради Холанд

17:26
Ибра и Гуардиола се скараха заради Холанд

За лошите взаимоотношения между нападателя на Милан Златан Ибрахимович и мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола се знае отдавна. Причината е съвместният им период в Барселона, в който шведът напусна “Камп Ноу” след само един сезон, обвинявайки наставника за това. През годините голмайсторът често е нападал словесно специалиста, като този път повод за това стана звездата на “гражданите” Ерлинг Холанд.

В интервюто си за Canal+ Златан беше попитан дали Гуардиола e способен да подобри Холанд. “Това зависи от егото на Пеп. Дали той ще си позволи да бъде по-голям от Холанд, или не. Той не допусна да бъда голям, колкото него”, отговори Ибрахимович.

Самият Гуардиола обаче този път не му остана длъжен и на своя ред му отвърна. “Златан е напълно прав. В този клуб и в този отбор моето его е отвъд представянето на играчите ми. Дори на мен не ми харесва, когато Холанд вкарва три гола и цялото внимание е насочено към него. Завиждам му, доста му завиждам. Всъщност, аз му казах: “Моля те, Ерлинг, спри да вкарваш голове. Искам “Сън” и “Дейли Мейл” да пишат само за мен. Ибра е прав, той ме познава перфектно и може да напише още една книга”, коментира той саркастично по време на последната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация