Холгер Руне спечели титлата на "Мастърс"-а в Париж

19:46
Холгер Руне спечели титлата на "Мастърс"-а в Париж

Датският тенисист Холгер Руне спечели титлата в турнира "Мастърс" в Париж, след като се наложи в епичен мач над Новак Джокович с 3:6, 6:3, 7:5. Срещата продължи 2:34 часа и мина през изключителни обрати.

Това е най-големият успех на Руне до момента в кариерата му, като през тази седмица той се наложи над петима тенисисти от топ 10, а кулминацията бе именно Джокович. Датчанинът детронира опитния си съперник, който бе печелил последните две издания на турнира.

Първият не предвещаваше такава развръзка, след като Джокович проби за 3:1, затвърди пробива си и затвори сета при 6:3. Руне обаче имаше сили да отговори. При свое подаване в началото на втория сет той се измъкна от 0:40 и спечели сервиса си. След това датчанинът проби и затвърди пробива за 3:0. Той бе стабилен до края на частта и изравни с 6:3.

Най-драматична бе последната част. Джокович взе аванс, като поведе с пробив за 3:1. Руне обаче върна пробива и изравни при 3:3. Датчанинът взе за втори път подаване на Джокович в ключов момент за 6:5. Последният гейм на сервис на Холгер Руне продължи повече от 16 минути. Джокович пропусна 6 възможности да пробие, а Руне успя да реализира втория си мачбол и падна на земята от радост.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация