Анчелоти: Липсата на Бензема позволи на други играчи да блеснат

20:30
Анчелоти: Липсата на Бензема позволи на други играчи да блеснат

Няма нужда Реал Мадрид да търси нов централен нападател, защото според треньора Карло Анчелоти той има такъв, който през следващите години може достойно да замести Карим Бензема. Това е младият бразилец Родриго. Южноамериканецът е на “Бернабеу” вече четвърти сезон, но предимно играе като флангови нападател. Едва този сезон при честото отсъствие на Бензема той получава шансове на върха на атаката, като вече има 7 гола и 5 асистенции в 17 срещи.

“Най-силната позиция на Родриго е като централен нападател или зад гърба на нападателя. Очаква го светло бъдеще като №9, защото завършващият му удар е отличен. Не мисля, че крилото е неговото най-добро място”, заяви Анчелоти.

“Липсата на Бензема позволи на други играчи да блеснат, като Родриго е един от тях. Досега успяхме да се справим без него, но, разбира се, след паузата за Световното първенство ще имаме нужда от него. Надявам се за втората половина от сезона да видим най-доброто от Карим от миналата кампания”, добави треньорът.

Капитанът лекува контузия, заради която ще пропусне и предстоящия мач срещу Райо Валекано. Според наставника обаче носителят на “Златната топка” би трябвало да бъде готов за срещата с Кадис в четвъртък, която ще е последната преди прекъсването на първенството.

В същото време Анчелоти обясни, че Реал не планира нито да купува, нито да продава играчи през януарския трансферен пазар.

Италианецът няма предпочитан съперник за 1/8-финалите в Шампионската лига. Жребият е в понеделник от 13:00 часа. “Могат да ни се паднат ПСЖ, Ливърпул, Милан или Интер. Ние обаче не се притесняваме”, завърши специалистът.

За срещата с Райо в групата не са още Антонио Рюдигер, който е с травма, както и наказаният Тони Кроос.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация