Олимпиакос се върна на победния път в Евролигата

00:01
Олимпиакос се върна на победния път в Евролигата

Отборът на Олимпиакос се завърна на победния път в Евролигата. Гръцкият гранд стопила негативната серия от две поредни загуби с безупречна победа над скъсения състав на Партизан с крайното 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4) в двубой от седмия кръг на най-силния клубен европейски турнир.

Така “червено-белите” заемат третата позиция във временното класиране в Евролигата с баланс от 5-2, докато “гробарите” са на 12-о място с актив от 3-4. Следващата седмица Олимпиакос гостува на Байерн Мюнхен, като двубоят е на 17 ноември от 21:30 часа в “Ауди Доум”.

Александър Везенков отново се отличи с основна роля за своя тим, като националът ни завърши с 15 точки, 7 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка. При стрелбата си крилото бе 4/6 от зоната за две точки, 2/4 от тройката и 1/1 от наказателната линия за 30 минути на терена като титуляр. Коефициентът му на полезно действие е 25, колкото е и този на топреализатора в мача Костас Слукас, който приключи със 17 точки и 8 асистенции.

Както е известно, Партизан пристигна в Пирея с девет състезатели в редиците си заради паузата за националните отбори и нуждата на Сърбия да се подсили за предстоящите си двубои. Възпитаниците на легендата Желко Обрадович стояха стабилно срещу своя съперник до третата четвърт, но в нейния край Везенков и компания успяха да се отскубнат с двуцифрена преднина напред и да удържат уморения си съперник до само 4 точки в последната част.

Освен Слукас и Везенков, с 14 точки за Олимпиакос се отчете Янулис Ларенцакис. Айзея Канаан, Костас Папаниколау и Алек Питърс допринесоха с по 10 точки всеки.

Кевин Пънтър и Джеймс Нънели нанизаха по 14 точки за Партизан. Йоанис Папапетру реализира още 12, а Матиас Лесор вкара 10 точки и овладя 6 борби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация