Манчестър Сити с чутовна издънка у дома (видео)

16:46
Манчестър Сити с чутовна издънка у дома (видео)

Брентфорд прекъсна серията на Манчестър Сити от 21 поредни срещи без загуба у дома, след като победи шампионите с 2:1 на „Етихад Стейдиъм“ в двубой от последния кръг на Премиър лийг преди прекъсването за Световното първенство. Този резултат означава, че със сигурност Арсенал ще посрещне Коледа като лидер в класирането, без значение какво ще направят „артилеристите“ в гостуването си на Уулвърхамптън по-късно днес. Айвън Тони (16', 98') отбеляза двете попадения за „пчеличките“, които пропуснаха още няколко много чисти положения. Така Брентфорд заслужено постигна първата си победа като гост в първенството от началото на сезона. За шампионите се разписа Фил Фоудън в добавеното време на първата част. „Гражданите“ обаче не се представиха на обичайното ниво, като бяха изненадващо беззъби в предни позиции.

Гостите създадоха първата голова възможност. В четвъртата минута Мбемо изведе с едно докосване Ониека, който излезе сам срещу Едерсън, но бразилецът излезе бързо напред и спаси. В шестата минута „пчеличките“ пропуснаха втора стопроцентова възможност. Този път Де Бройне загуби топката, след което Рико Хенри проби отдясно. Едерсон отклони с ръка центрирането му, но топката стигна до Мбемо, който намери Тони в много изгодна позиция. Едерсон обаче отново успя да спаси.

В деветата минута и домакините създадоха напрежение пред вратата на Брентфорд. Холанд засече на далечната греда от въздуха центриране на Де Бройне, но от малък ъгъл норвежецът не успя да насочи добре топката към вратата и след рикошет ударът му излезе в корнер. 

Логичното се случи в 16-ата минута, когато при третия си шанс Брентфорд поведе. Мий засече с глава центриране от фаул, продължавайки топката към Тони, който се пребори с Лапорт и също с глава прати кълбото във вратата на Едерсон, който този път нямаше какво да направи.

Чак в 41-вата минута шампионите нанесоха първия си точен удар в този двубой. Фоудън стреля от малък ъгъл, но Рая спаси. В добавеното време на първото полувреме поредното центриране на Де Бройне от корнер бе отклонено от Аканжи към Фоудън, който стреля в горния ъгъл за 1:1.

В началото на втората част домакините имаха още две претенции след инциденти в наказателното поле на Брентфорд. В Първия случай Лапорт получи удар с лакът в главата от Пинок, но в действията на играча на лондончани нямаше умисъл, така че сигнал за дузпа не последва. Лапорт пък трябваше да получи медицинска помощ и главата му да бъде превързана. В 57-ата минута и Стоунс падна в наказателното поле след центриране от корнер, но това се случи преди топката да бъде в игра и изпълнението на ъгловия удар бе повторено, без да има шанс да бъде отсъдена дузпа в полза на домакините. 

Натискът на шампионите обаче се засилваше с всяка изминалата минута. В 66-ата минута Илкай Гюндоган направо огромен пропуск. Германецът комбинира с Холанд, който много добре му върна топката с едно докосване. От 7-8 метра капитанът на Сити не успя да уцели опразнената врата, стреляйки високо над напречната греда.

В 72-рата минута Брентфорд също имаше много добра възможност. Хенри проби отляво и центрира много добре. Тони чакаше да засече пред голлинията, но Лапорт се намеси блестящо и изби топката непосредствено пред нападателя. Натискът на Сити бе безплоден, а в 90-ата минута „пчеличките“ пропуснаха поредна добра възможност. Тони този път елиминира добре Лапорт и излезе очи в очи с Едерсон, но стражът спаси удара му отблизо.

В седмата от десетте минути добавено време Фоудън стреля опасно, но след рикошет топката премина над вратата. Минута след това Брентфорд стигна до победата. Гостите организираха перфектна контраатака след корнера пред тяхната врата. Уиса изнесе много добре топката, след което намери отдясно Да Силва. Той центрира по перфектен начин Тони, който отблизо отбеляза втория си гол. В оставащото време до края Тони пропусна да оформи своя хеттрик. Де Бройне обаче изчисти пред голлинията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация