Берое спечели гостуването си на Локо София (видео)

17:18
Берое спечели гостуването си на Локо София (видео)

Берое“ победи с 2:1 във визитата си на „Локомотив“ (София) в среща от 18 кръг на първенството. През първата част играта бе равностойна и попадение не бе отбелязано. Домакините все пак имаха най-чистото положение до почивката, след като удар на Славчев срещна гредата.“Берое“ излезе напред в резултата в 60. минута след попадение на Вини Трибуле, а шест минути след това Тунгара добави попадение за 0:2. Димо Бакалов върна едно попадение десет минути преди края на срещата. Това бе първа победа за тима като гост за този сезон.

В началните десетина минути двата тима имаха по една възможност, която дойде след центрирания в наказателното поле, но не се стигна до сериозна опасност.

„Берое“ организира добра атака в 11. минута, при която Тунгара получи на фланга от Георгиев и центрира за Трибуле, но Любенов се намеси.

Първата сериозна опасност дойде минута след това, когато Вутов намери Славчев в наказателното поле, а той веднага отправи удар в далечния ъгъл. Топката обаче срещна гредата и се върна към терена, където Фонтен изчисти.

В 18. минута „Берое“ изпълни ъглов удар, след който топката попадна в Божидар Пенчев. Той отправи удар от границата на пеналта, но топката мина на метър от напречната греда.

Следващата опасност бе десет минути по-късно, когато топката бе центрирана в наказателното поле на „Берое“ от фаул. Получи се сериозно разбъркване, а на два пъти Караджов спаси удари на противникови играчи.

Половин час след началото на мача Илия Димитров бе намерен в пеналта с далечен пас от Франса и отправи удар в движение, но топката мина на сантиметри от гредата.

Следващите десетина минути бяха равностойни и с игра, предимно в центъра на терена. Сериозните положения пред някоя от вратите липсваха.

Минута преди края на полувремето Вутов успя да пробие и да навлезе в наказателното поле, където стреля от малък ъгъл, но Караджов изби. Топката попадна във Франса, който също пробва да намери целта, но и неговият удар бе отразен.

В добавеното време Трибуле стреля с глава, но право в ръцете на Любенов. Така двата тима се разделиха на почивка при нулево реми.

В началото на втората част нямаше коренна промяна в играта на двата тима.

Първият удар дойде в 53. минута, когато Вутов стреля от дистанция и насочи топката в долния ляв ъгъл, но Караджов изби в корнер.

Две минути след това Франса проби и успя да навлезе в наказателното поле, където пробва да намери атакуващия Илиян Димитров, но нападателят се размина на сантиметри с топката.

В ответната атака Пенчев пробва удар от дистанция, но топката мина далеч от целта.

Тунгара овладя топката в 59. минута, финтира бранител и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина много далеч от очертанията.

„Берое“ излезе напред в резултата в 60. минута, когато Мечев стреля от дистанция, Любенов не успя да улови, а изби, а топката попадна в Трубуле. Нападателят не сбърка останал сам срещу стража – 0:1.

Пет ,минути след това и Серкан стреля от дистанция, но този път Любенов улови в своите ръце.

„Берое“ нанесе втори удар по домакините в 66. минута, когато Серкан изведе отлично Тунгара на стрелкова позиция и малиецът прати топката в мрежата за втори път – 0:2

Четири минути по-късно отново Тунгара прати топката в мрежата, но поапдението бе отменено заради засада на халфа.

„Берое“ организира уникална атака в 75. минута, когато Трубуле и Тунгара размениха две двойни подавания, а последния центрира за Спас Георгиев. Той отправи удар с глава, но Любенов отрази със сетни усилия.

Домакините намалиха резултата в 80. минута, когато Бакалов бе най-съобразителен в пеналта след корнер и успя да реализира с глава – 1:2

В 84. минута Трибуле и Траоре размениха подавания, а крилото отправи удар в далечния ъгъл, но топката мина над вратата.

Минута след това Вутов изпълни пряк свободен удар, но Караджов улови.

Домакините потърсиха изравняване в последните минути и атакуваха вратата на Караджов. Стигна се до две опасни центрирания, но вратарят улови.

Попадение обаче така и не падна. По този начин „Берое“ записа първа победа като гост за този сезон и завърши шампионатните срещи с успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация