Изгряващата звезда на Юнайтед донесе успеха за "дяволите" в последните секунди на двубоя с Фулъм

19:37
Изгряващата звезда на Юнайтед донесе успеха за "дяволите" в последните секунди на двубоя с Фулъм

Манчестър Юнайтед взе изключително драматична победа с 2:1 в гостуването си на Фулъм в мач от 16-ия кръг на Премиър лийг. Кристиан Ериксен откри резултата за “червените дяволи” още в 14-ата минута с първото си попадение в официален мач за тима, но “котиджърс” достигнаха до равенството с попадение на бившия играч на гостите Даниел Джеймс в 62-ата минута, за да се стигне до последните секунди на двубоя, когато на сцената излезе младокът Алехандро Гарначо, който вкара победния гол за своя тим.

Още в 5-ата минута Давид Де Хеа бе принуден да прави спасяване след удар на Винисиус, който получи от Вилиан в наказателното поле. В 6-ата минута гостите на свой ред осъществиха много добра бърза атака, след като Маркъс Рашфорд бе намерен на крилото, след което взаимодейства с Марсиал в наказателното поле, но той не можа да стреля добре.

Манчестър Юнайтед успя да открие резултата в 14-ата минута, когато Каземиро отне в средата и даде възможност на Марсиал да напредне добре, след което Бруно Фернандеш пое в наказателното поле, само за да намери по перфектен начин Ериксен на метър от голлинията и той отбеляза. Няколко минути след това Рашфорд бе намерен добре в наказателното поле, но стреля слабо.

В следващите минути Фулъм изнесе пресата си доста високо и успяваше да печели доста от единоборствата, което даваше предимството и създаваше впечатление, че са по-опасния отбор на терена. В 27-ата минута Хари Уилсън нанесе хубав удар от границата на пеналта, но Де Хеа отново се намеси добре.

Само две минути по-късно на свой ред “червените дяволи” можеха да отбележат след добро взаимодействие между Бруно Фернандеш и Антони Марсиал, но Бернд Лено спаси. Играчите на Марко Силва продължиха с по-енергичната си игра и в търсене на попадение, а най-активни бяха Вилиан и Хари Уилсън, които атакуваха по двете крила и създаваха доста главоболия на крайните защитници Люк Шоу и Тайлър Маласия, който бе заел мястото на наказания Диого Далот.

Манчестър Юнайтед бе изключително близо до второ попадение в добавеното време на първата част, когато отново Бруно Фернандеш намери нахлуващия Кристиан Ериксен, но ударът му премина на сантиметри покрай вратата.

“Червените дяволи” започнаха много добре и второто полувреме, когато отново португалският плеймейкър успя да изведе Антъни Еланга зад гърба на отбраната, но Лено спаси удара му, а впоследствие добавката на Рашфорд също не бе успешна.

Малко след 50-ата минута Фулъм пропусна две последователни много добри положения за гол срещу Винисиус и Андреас Перейра, но испанският страж на гостите се намеси отлично и в двете ситуации.

Фулъм изравни в 62-ата минута чрез появилия се секунди по-рано бивш играч на Юнайтед Дан Джеймс, който засече центриране отляво на Том Киърни. Играчите на “котиджърс” продължиха да са по-активния от двата тима на терена в търсене на ново попадение. Близо до такова бе Жоао Палиня, който отправи зрелищен ножичен удар след корнер, но за пореден път Де Хеа спаси.

В 75-ата минута Алехандро Гарначо се строполи в наказателното поле при единоборство с Боби Рийд в наказателното поле, но прегледа на ВАР не показа нарушение. В 82-ата минута Люк Шоу центрира по отличен начин, но Скот Мактоминей от непосредствена близост не успя да уцели вратата. Манчестър Юнайтед в крайна сметка достигна до победата в последните секунди на срещата, когато Ериксен и Алехандро Гарначо размениха отлично двойно подаване, сле дкоето аржентинското крило търкулна топката в мрежата за 2:1, което сложи и точка на спора.

С тази победа “червените дяволи” събраха 26 точки и продължават да заемат петото място в класирането на Премиър лийг. Фулъм пък е девети с 19 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация