Олимпия Асунсион спечели шампионската титла на Парагвай

00:20
Олимпия Асунсион спечели шампионската титла на Парагвай

Олимпия Асунсион спечели шампионската титла на Парагвай за 46-и път в историята, след като завърши 1:1 с Насионал. Титлата стана факт след 1:1 на националния стадион на страната "Дефенсорес дел Чако" в среща от последния 22-и кръг, а попадението за титлата вкара Брайън Монтенегро в 75-ата минута. Олимпия завършва с 49 точки, с 1 пред Серо Портеньо и 3 пред Насионал. Но задачата не беше никак лесна. 

Голът на Давид Флейтас за градския съперник Насионал през първото полувреме направи мисията много по-сложна, добавяйки огромен натиск. Насионал, воден от треньора Педро Сарабия, тотално доминираше в продължение на 60 минути. Но четвърт час преди края Брайън Монтенегро изравни резултата след страхотен гол. Валтер Гонсалес получи топката от Ричард Ортис и веднага подаде на Монтенегро, който преодоля вратаря на Насионал. "Това е най-важният гол за хората, за всичко, през което преминахме през тази година. И истината е, че е напълно заслужено", каза голмайсторът след края. 

Работа имаше и за полицията, която арестува преди, по време и след края на срещата 98 лица заради нарушаване на обществения ред. Сред задържаните има привърженици както на Олимпия, така и на градския съперник Насионал. 10 от арестуваните са били непълнолетни и са предадени на родителите им, а 88 души били прехвърлени в щаба на Силите за специални полицейски операции, обясни комисарят на градската полиция Николас Кардосо пред канала GEN-Nación Media.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация