Христо Стоичков блести в благотворителен мач на "Олимпико"

00:17
Христо Стоичков блести в благотворителен мач на "Олимпико"

Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков показа, че все още го бива на футболния терен. 56-годишният нападател изработи три гола за 25 минути игра в Мача на мира - демонстративен двубой в Рим с участието на множество популярни бивши и настоящи състезатели.

Камата беше титуляр в състава на “белите” редом до състезатели като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и др. Носителят на “Златната топка” направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а освен това атрактивно с пета участва в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда. 

В състава на "сините" бяха предимно италианци.

Докато Ицо беше на терена - само през първото полувреме от 25 минути, неговият отбор водеше с 3:2. После Стоичков, който игра с №9, беше заменен, а “сините” обърнаха до победното за тях 4:3.

Срещата се проведе под патронажа на папа Франциск и беше посветена на Диего Марадона, който беше участник в мача в предишните му две издания преди години.

В тима на Стоичков бяха още познати имена като Никола Бурдисо, Пабло Освалдо, Зе Мария, Легроталие и синът на Марадона - Диего Марадона-младши, който живее в Италия. На терена се появи и внукът на Дон Диего - Бенямин Агуеро, който е син на Серхио Агуеро.

В състава на отбора в синьо личаха звезди като Чиро Ферара, Бруно Алвеш, Ди Биардо, Каниджа, Имобиле, Ди Натале, Клозе, Перота, братът на Диего Марадона - Лало Марадона, Воронин, Колонезе, Куфре, Бенариво и др.

Преди началото на двубоя Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация