Осъдиха Джон Карю на 14 месеца затвор

17:16
Осъдиха Джон Карю на 14 месеца затвор

Бившата звезда на норвежкия футбол Джон Карю, който игра и в престижните шампионати на Англия, Испания и Франция, бе осъден на 14 месеца затвор за укриване на данъци в големи размери, съобщи съдът в Осло.

Той бе осъден за това, че не е декларирал данъци в размер на 12,8 милиона крони (около 1,2 милиона евро) в периода 2014-2019 г., както и личното си състояние, което е в размер на 300 милиона крони (29 милиона евро). Карю също ще трябва да заплати на глоба в размер на 540 000 крони (52 000 евро).

Във въпросния период футболистът е декларирал, че е живял във Великобритания и не е имало нужда да плаща данъци в Норвегия. Но по време на процеса прокурорите успяха да докажат, че Карю е живял повече от 183 дни в Норвегия, което го прави жител на страната и има задължението да плаща данъци. Той се оправда пред съда, че е следвал съветите на бившия си агент.

"Съдът реши, че е действал със сериозна небрежност, но не умишлено. Винаги сме го твърдели", заяви адвокатът му Берит Райс-Андерсен. Тя добави, че присъдата му ще бъде обжалвана.

В кариерата си Джон Карю е играл за Валенсия, Астън Вила, Уест Хям Юнайтед, Лион и Бешикташ и др.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация