Кристиано: Ще излъжа, ако кажа, че не бях близо до договор с Манчестър Сити

23:23
Кристиано: Ще излъжа, ако кажа, че не бях близо до договор с Манчестър Сити

Тази вечер беше излъчена първата част от голямото интервю на Кристиано Роналдо пред британския журналист Пиърс Морган. В предишните дни в медиите се появиха отделни фрагменти от разговора между двамата, в който португалецът отправи сериозни нападки към ръководството на Манчестър Юнайтед и мениджъра на тима Ерик тен Хаг. Предлагаме ви още от това, което звездата на световния футбол сподели. 

За Манчестър Сити: 

“Честно казано, бях близо до Сити. Самият Гуардиола каза, че са положили сериозни усилия да ме привлекат. Но знаете историята ми с Манчестър Юнайтед. Сърцето ми принадлежи на този отбор и ми подсказа какъв избор да направя. Това, както и думите на сър Алекс Фъргюсън, беше решаващо за избора ми. Той каза: "Немислимо е да отидеш в Ман Сити". И аз отговорих "Добре, шефе". Но ще излъжа, ако кажа, че не бях близо до договор с Манчестър Сити. В крайна сметка взех решение и не съжалявам за него”. 

За Ралф Рангник: 

“След уволнението на Солскяер, клубът трябваше да покани топ треньор, а не спортен директор. Не знаех кой е Рангник, хората около мен също не знаеха. Уважавам това, че всеки треньор има свое виждане за нещата и свои разбирания, но има неща, с които не съм съгласен. През цялата си кариера съм играл под ръководството на най-добрите треньори: Зидан, Анчелоти, Моуриньо, Фернандо Сантош, Алегри. Научих много от тях, натрупах опит. Когато виждам, че даден треньор иска да направи някаква революция, изразявам мнението си. Това е нормално. Все пак, аз съм в отбора, за да помагам за постигането на победи. Не разбрах какво правеше Рангник в клуб като Манчестър Юнайтед. Той познаваше отбора, но не е и самия клуб, историята му. Това ме изуми още повече. Отнесох се с уважение към назначението му. Обръщах се към него с “бос”, както с всички треньори, с които съм работил. Но дълбоко в сърцето си никога не съм го считал за шеф, защото виждах неща, с които не бях съгласен”. 

За Оле Гунар Солскяер: 

“Обичам Солскяер. Мисля, че той е невероятен човек, харесвам сърдечни хора като него. Оле е най-добрият. Трудно му беше да наследи сър Алекс, но въпреки това свърши добра работа и придоби опит. Беше ми приятно да работя с него, макар и за кратко. Трябваше да получи повече време. Не се съмнявам, че ще стане добър треньор”.

За съотборниците си: 

“Диого Далот е истински пример за професионалист. Той е млад, умен и изпълнява съвестно задълженията си. Не се съмнявам, че ще постигне много във футбола. Същото бих казал за още няколко момчета - Лисандро Мартинес и Каземиро, независимо че вторият вече е на над 30 години. Но от всички откроявам Далот”. 

За инфраструктурата на Манчестър Юнайтед:

"Честно кзано, когато подписах договор, очаквах, че за 13 години всичко се е променило. Прекарах 9 години в Реал мадрид и 3 в Ювентус. Мислех, че в Юнайтед са навлезли новите технологии. Оказах се неприятно изненадан. разбрах, че нищо не се е променило. Знаех, че Юнайтед не е на предишното си ниво, но не очаквах, че разликата е такава. Прогресът на клуба беше нулев. Ако правим сравнение с Реал или дори Ювентус, те са като от друга планета. Останах удивен от новите технологии, които се използват в тренировките, колко се набляга на правилното хранене и бързото възстановяване. Юнайтед изостава много в това отношение, а не го очаквах. Клуб на това ниво трябваше много да е напреднал за тези години, но уви. Все пак, надявам се скоро нещата да се променят. Не знам защо е така, но от времето на сър Алекс няма никакво развитие".

За рекордите:

"Дали се зарадвах, че за 24 часа Ман Юнайтед продаде повече мои фланелки, отколкото ПСЖ на Меси? Разбира се. Но, както знаете, аз не гоня рекордите, те ме преследват. И това беше още един в колекцията ми".

За младото поколение: 

“Те живеят в други времена и имат различен манталитет. Те търсят лесното, не страдат, за да успеят. Но такъв е животът, не можем да се сърдим на младите. Когато им говориш, през едното ухо влиза и от другото излиза. Не мога да кажа, че това ме изненадва, но в същото време ми е странно как може да имаш до себе си най-добрите примери и да не се опитваш да ги копираш. Когато аз бях на 18, 19, 20 години, винаги наблюдавах внимателно Ван Нистелрой, Фърдинанд, Кийн и Гигс, затова и продължавам да играя на тази възраст. Не съм от тези, които обичат да дават съвети, предпочитам да съм пример. Там съм всяка сутрин и правя едно и също. Вероятно съм първият, който идва за тренировка, и последният, който си тръгва. Тези детайли говорят сами за себе си”.

За Рой Кийн и Рио Фърдинанд:

Двамата означават много за мен. Делили сме една съблекалня. Те са част от футболното ми пътешествие. Неведнъж съм казвал, че Рой Кийн е най-добрият капитан в света. А Рио ми беше съсед и винаги ми е помагал. Много добри хора са. И не го казвам, защото говорят хубави неща за мен, а защото са бивши футболисти и разбират поведението на един играч".

За социалните мрежи:

"Имам толкова много последователи, не само защото играя добре футбол. И други неща са важни. Трябва да си харизматичен, да изглеждаш добре. Не знам точната причина. Но аз съм като плод, от който хората искат да отхапят". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация