Сериозно наказание чака звездата на Брентфорд - залагал 232 пъти на футболни срещи

08:28
Сериозно наказание чака звездата на Брентфорд - залагал 232 пъти на футболни срещи

Нападателят на Брентфорд Айвън Тони  e изправен пред възможна забрана да играе до шест месеца, след като английската футболна асоциация му повдигна обвинение за нарушаване на правилата за залагания 232 пъти в рамките на четири години, пише "Дейли Мейл". Твърденията се отнасят за периода между 25 февруари 2017 г. и 23 януари 2021 г.

Звездата на Брентфорд не бе повикан в състава на Англия за Световното първенство, след като Sportsmail разкри, че е разследван от ФА. Приема се, че докладът, предизвикан от проверката, е дълъг около 2800 страници. Тони се превърна в претендент за състава на Гарет Саутгейт след бляскавия старт на сезона с 10 гола в 14 мача в лигата.

По-рано този месец обаче стана ясно, че той е в центъра на седеммесечна проверка на английската футболна асоциация. Смята се, че Тони не е залагал срещу собствения си отбор - нарушение, което може да доведе до доживотна забрана. Ако обаче се установи, че е залагал за победа на собствения си отбор, сред възможните наказания е забрана за 6 месеца. Ако бъде установено, че Тони е нарушил правилата, ще бъдат взети предвид броят на залозите и сумата, която е заложил. Претенциите се отнасят за периода от февруари 2017 г. до януари 2021 г., когато Тони е играл за Скънторп, Уигън, Питърбъро и Брентфорд. Самият Айвън Тони обяви в социалните мрежи, че е наясно с разследването и ще сътрудничи на футболната асоциация.

Това далеч не е първата звезда от Премиер лийг, замесила се в скандали със залагания. През 2017 г. Джоуи Бартън получи забрана за 18 месеца, намалена на 13, след като призна, че е направил 1260 залога на мачове, включително поне пет, в които е играл. През 2020 г. Даниел Стъридж получи забрана за четири месеца и беше глобен за това, че е предоставил на брат си вътрешна информация за потенциалния му трансфер от Ливърпул в Севиля през 2018 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация