Джорджина: Крис, не разбирам защо се държат с теб като с парче месо

00:58
Джорджина: Крис, не разбирам защо се държат с теб като с парче месо

Днес излезе втората част от скандалното интервю на Кристиано Роналдо пред Пиърс Морган. В него португалецът продължи с откровенията си за това как се чувства откакто се завърна на "Олд Трафорд". Той сподели, че в клуба "не му позволяват да блесне" и също така заяви, че не е сигурен дали ще остане там след Световното в Катар, но в момента не мисли за това. Той говори и по много други любопитни теми.

Относно това дали за него парите са по-важни или съревнованието

"Разбира се рекордите, адреналинът. Но нека бъдем честни, в последните години футболът много се промени. Той все повече ми изглежда като бизнес. Понякога и Джорджина ми казва: "Не разбирам защо се държат с теб като с парче месо". Аз и отговарям: "Да, това е вярно". Но това е част от бизнеса, а в момента всичко е бизнес".

За демонстративното напускане на "Олд Трафорд" преди края на мача с Тотнъм

"Честно казано съжалявам за това. Може би или пък не, не знам. Трудно ми е да кажа на 100%, но нека кажем, че съжалявам. Но също така се чувствах провокиран от треньора. Не може да ме пуска в игра за три минути. Съжалявам, не съм такъв играч. Знам какво мога да дам на отбора".

За случилото се на мача с Райо Валекано

"Аз и още осем играчи си тръгнахме по-рано, но те споменаха само моето име... всички го направиха. Миналата година много футболисти направиха същото. В този мач осем играчи го сториха, но всички говорят само за черната овца, която съм аз. Напълно го разбирам. Добре, станалото-станало. Извиних се на треньора и за мен тази страница е затворена".

За това дали се опитват да го изгонят от Юнайтед и за отношенията му с Тен Хаг

"Останах с впечатлението, че той не разчита на мен, защото пропуснах предсезонната подготовка и трябва да чакам своя шанс. Разбирам това. Но не виждам същото отношение към други играчи. Също така разбирам, че когато поема нова работа, особено в Манчестър Юнайтед, където положението бе лошо в последните години, вероятно има нужда да изчисти къщата - нека го кажем така. Но начинът, по който подходи, начинът, по който бе преувеличено от пресата, вероятно е заради лошата комуникация помежду ни. В началото разбирах треньора, защото пропуснах предсезонната подготовка, така че няма да играя. Но освен това се случиха и други неща, за които хората не знаят и няма да крия, че емпатията на треньора не е добра. Честно. Той не ме уважава, но нещата са такива, каквито са. Може би това бе причината да напусна стадиона в мача с Тотнъм".

За това, че не игра в дербито с Манчестър Сити

"Извинения, това са само извинения. Виждам много неща, за които не искам да го критикувам. Той може да има свое мнение за мен. Има право да избира играчите, които са най-подходящи за отбора, уважавам това, но постоянно чувам извинения. Извиненията имат къси крака и не може да се извиняваш постоянно. В това няма никакъв смисъл. Не искаш да ме пуснеш срещу Манчестър Сити в знак на уважение, но след това искаш да вляза за три минути срещу Тотнъм, в това няма смисъл... Мисля, че той го направи нарочно за да даде пример, че в националния отбор или в някой друг клуб, ако треньор иска да ме пусне за 5 минути, когато някой е контузен или когато има нужда от мен, аз ще помогна. Но тогава се чувствах провокиран, не само заради този мач, но и заради нещата, които се случиха преди това".

За изваждането му от групата за мача с Челси

"Смятам, че това беше стратегия на клуба за реакция към мен. Бях много, много, много, много разочарован от комуникацията ми с Манчестър Юнайтед. Честно казано, никога преди не съм имал проблем с друг клуб или друг треньор. А те ме наказаха за три дни, което смятам, че бе много. Това е срамно".

За учудването на големия му син след като бе изваден от състава

"Спомням си как се прибрах у дома и Кристиано ме погледна и ме попита: "Татко, няма ли да бъдеш на мача?". Аз му отговорих: "Не, защото от клуба ме наказаха за три дни". Той се изсмя: "Как така ще те накажат, като ти си най-добрият играч в света?". Аз му казах: "Не, няма да играя, защото не съм се държал добре". А той ме попита: "Как така не си се държал добре?". От една страна се чувствах добре, защото бях по-спокоен, но в същото време бях и много разочарован. Да, съжалявам, извиних се, не съм перфектен, направих грешка. Но да ме накажете за три дни за това, смятам, че е твърде много. А след това раздухаха всичко в пресата, което още повече ме разочарова. Не ми казвайте, че най-добрите играчи, тези които искат всичко, ключовите футболисти, трябва да играят по три минути. Стига, това е неприемливо след всичко, което твърдяха преди това, че ме уважават. За мен това не е уважение, затова направих нещото, за което съжалявам. Извиних се на съотборниците си за ситуацията, написах същото и в Инстаграм. Колегите ми знаят как се чувствах и се извиних, но в същото време не съжалявам за нищо. Треньорът не показа уважение към мен и затова отношенията ни са такива. Пред пресата казва, че говори с мен, бла, бла, бла, но това са само думи за пред медиите, 100%. Ако ти не ме уважаваш, и аз няма да те уважавам".

Ще остане ли в Юнайтед след 1 януари

"Трудно ми е да кажа точно сега, защото мисля основно за Световното първенство. Това вероятно ще е последното ми Световно, пето такова. Не знам какво ще стане след това, но както винаги съм казвал, феновете завинаги ще останат в сърцето ми. Надявам се те да са на моя страна, независимо дали ще се върна или не. Никой не е перфектен. Всички сме хора и минаваме през различни епизоди. Аз съм човек и баща. Винаги ще си признавам грешките. Но в момента ми е трудно да кажа какво ще се случи след Световното. В момента мисля само за това и за националния отбор на Португалия. Когато пристигнах в Юнайтед, бях готов да помагам постоянно и за всичко. Да направя така, че отборът да се конкурира с най-големите в света. Но това е трудно, когато ти отсекат краката, не ти позволяват да блеснеш и не слушат съветите ти. Смятам, че имам какво да посъветвам клуба, защото трофеите са както индивидуални, така и колективни. Мисля, че мога да помогна много, но когато инфраструктурата не е добра..."

За офертата от Саудитска Арабия

"Да, истина е. Но в пресата продължават да пишат глупости, че никой не ме иска, което не е вярно. А аз бях щастлив, бях мотивиран за силен сезон с Юнайтед, но те продължават да повтарят, че никой не иска Кристиано. Как няма да искат играч, който е вкарал 32 гола миналата година, включително и в националния отбор?"

Защо е отказал офертата от Саудитска Арабия

"Трудно е, трудно е. Но в същото време мислех, че съм щастлив тук и ще вкарам много голове. Все още го вярвам. Знам, че съм достатъчно добър да помогна на националния отбор и на Манчестър Юнайтед. Но, когато не чувстваш енергията на своя страна, става много трудно. Да, критиките винаги ще съществуват. "О, той е на 37, вече не е същият". Но искам да видя дали някой друг може да поддържа същото ниво на тази възраст. Да, в момента се чувствам много, много добре. Вярвам, че ми предстои страхотно Световно и съм физически и ментално готов".

За продължителността на кариерата му и за това още колко може да играе на високо ниво

"За мен това е глупав въпрос. Какво казват хората? Те не на същите, никой не е същият. Всеки ден остаряваме и това се отнася за всеки от нас. Нормално е. Трябва да се адаптираш, а аз смятам, че няма друг, който да може да се адаптира по-добре на тази вързаст. Не твърдя, че съм същият като на 20 години, защото не е вярно. Но аз се адаптирам, и съм достатчно умен, за да зная своите силни страни. Все още играя на най-високо ниво, бележа голове и ще продължа да го правя, ако съм щастлив и с чисто съзнание. Също така и ако хората около мен ме подкрепят, особено треньорът, президентът и директорите. Но когато усещаш негативна енергия, е трудно да бъдеш себе си, а с мен се случи точно това. Всичко, което се говори в последните месеци е боклук и не е вярно. Казват, че са ми предложили това или онова, много президенти и директори ме били отхвърлили. Това е абсолютна лъжа, защото това не се е случило. Има много отбори, всъщност не много, но достатъчно клубове, които искат да ме имат, а аз не съм отишъл там само защото се чувствам добре тук. Това е истината".

За критиките, които го очакват след това интервю

"Те ме критикуват, когато мълча, така че със сигурност ще ме критикуват още повече, когато говоря. Но мога да се справя с това, макар да знам, че ще разочаровам някои хора. На други пък може да се реванширам. Положението е такова, каквото е. Животът е труден и има много проблеми, с които да се спряваме. Аз ще продължа да се боря с хората, които не вярват в мен и ще им покажа, че грешат. Трудно ми е, много ми е трудно да кажа, че няма да се завърна в Манчестър Юнайтед... но нека видим какво ще се случи. Както казах и по-рано, феновете винаги са били зад мен и ще останат в сърцето ми. Когато се разхождам по улиците виждам страстта и любовта на хората към мен, уважението им. Надявам се да не забравят какво съм направил и какво ще продължа да правя. Манчестър винаги ще остане на моята страна, независимо какво ще се случи. Благодаря за любовта, която ми дават през цялото време, дори и когато не играя. Дори и да ме критикуват, те остават в сърцето ми. Благодаря за подкрепата и дано се видим скоро".

Каква ще е реакцията на сър Алекс Фъргюсън

"Не съм говорил с него от месец, но и той винаги ме е подкрепял. Винаги ме е разбирал. Той по-добре от всеки в клуба знае, че Манчестър Юнайтед не върви по пътя, по който заслужава. Всеки знае това. Хората, които не виждат това, вероятно не искат да го видят. Феновете, те са отговорът и страстта към играта. Манчестър принадлежи на феновете и те заслужават истината. Инфраструктурата не е добра и трябва да се промени".

Очакванията му за световното първенство

"Оптимист съм. Португалия има страхотен треньор и добра генерация футболисти. Гледам напред и вярвам, че ще стане прекрасно първенство. Ще е тежко, изключително трудно, но всичко е възможно. Ще се борим докрай".

Дали ще се откаже, ако вдигне световната купа

"Да, отказвам се, на 100%".

За провеждането на световното в Катар

"Всички национални отбори и всички хора трябва да бъдат приветствани в Катар и очаквам хубав турнир, ако трябва да съм честен. Смятам, че в Катар са готови. Странно е да играем по това време на сезона, но това е вид предизвикателство. Така смятам. Чувствам се добре и усещам положителна енергия".

За Лионел Меси

"Той е невероятен футболист. Магьосник. Топ. С него делим сцената вече 16 години. Представяте ли си, 16 години! Отношенията ни са прекрасни. Не сме приятели, не си ходим на гости и не си говорим по телефона. Но като съперник, той е човек, когото много уважавам. Харесвам и как той говори за мен. Дори и нашите съпруги също имат взаимно уавжение. И двете са от Аржентина. Какво да кажа за Меси? Той е страхотен човек, който прави невероятни неща във футбола".

Кой да спечели Премиър лийг

"Предпочитам Манчестър Юнайтед, но ако не успее, нека е Арсенал заради начинът, по който играят. Харесвам техния отбор, харесвам треньора. Смятам, че имат добър състав. Ако Манчестър не е шампион, ще се радвам да е Арсенал".

За плановете му за пенсиониране

"Искам да играя още две години, може би три. Това е максимумът. Искам да завърша на 40. Това е добра възраст. Но не знам, не мога да виждам в бъдещето. Понякога планираш едно, а животът решава друго. Животът е динамичен и не заеш какво ще се случи".

За приятелството му с противоречивата интернет звезда Джордан Питърсън

"Голям фен съм му, прочетох книгата му "12 правила" и смятам, че е много интересен човек. Обичам да срещам умни хора. Той е фантастичен и от него научих много. Даде ми много съвети. Имахме приятен разговор не само за конкретния момент от живота ми и не само за футбол, защото животът ми не е само футбол, аз съм и бизнесмен. Имам много важни неща в живота. А когато си заобиколен от хора, които правят живота ти по-интересен, те променят ежедневието ти. Харесвам хора, които мислят извън стереотипите. Имахме приятен разговор".

Дали би написал собствена книга с 12 правила

"Защо не? Може би в бъдещето. Искам да образовам не само семейството си, но и феновете ми. Както знаете, аз имам милиони фенове. Може би в бъдеще ще трябва да напиша книга. Книга, която да помага на хората. Да им показва как да печелят, защото това е важно. Аз имам нужния опит, за да ги вдъхновявам. Смятам, че съм модел за подражание и мога да помогна на много хора, ако те искат моята помощ".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация