Напълно заслужено участието на домакина Катар на световното приключи

17:21
Напълно заслужено участието на домакина Катар на световното приключи

Сенегал спечели с 3:1 срещу Катар в първия мач от втория кръг в група “А” на Мондиал 2022, в която са още Нидерландия и Еквадор. За победителите това са първи три точки, докато домакините регистрираха втората си загуба. Африканците поведоха с два гола след попадения на нападателя на Салернитана Булае Диа (41’) и на Фамара Диедиу (48’). Домакините намалиха чрез Мохамед Мунтари в 78-ата, но в 84-тата Бамба Диенг от Марсилия заби трети гол за сенегалците.

Така футболистите на Алиу Сисе вече имат шансове да излязат от групата, като решаващ за тях ще е последният им мач, който е срещу Еквадор на 29 ноември.

Днешният двубой можеше да тръгне в съвсем друга посока, след като в 38-ата минута, когато резултатът все още беше 0:0, главният съдия Антонио Матеу Лаос взе решение да не отсъжда дузпа за Катар при спорна ситуация в наказателното поле на Сенегал. Домакините имаха и 4-5 положения при 0:2, но стигнаха само един гол. Сега на катарците им остава да срещнат фаворита Нидерландия в среща за престиж.

Испанският селекционер на катарците Феликс Санчес заложи на 9 от 11-те, които бяха титуляри в първия ден. Двамата нови в тима bqha халфът Асим Мадибо и защитникът Исмаел Мохамад.

14Феновете на Катар - Сенегал, група "А"
Две бяха промените и при “лъвовете от Теранга”, като на мястото на контузения Шейку Куяте и Папе Абу Сисе излязоха Исмаил Якобс и Фамара Диедиу.

Още с първия сигнал домакините се прибраха в своята половина и оставиха африканците да водят играта. Това позволи на сенегалците бързо да отправят два удара към вратата, които обаче не бяха опасни. Около десетата минута катарците изнесоха играта по-напред. 

Първата опасност дойде в 16-ата минута, когато лявото крило на африканците Крипан Диата стреля по диагонала, но вратарят изби в корнер. При последвалото центриране Мешаал Баршам увисна, но имаше късмет, че топката не стигна до мрежата му.  

Вратарят Баршам продължи да бъде неубедителен при излизанията си и в 29-ата отново имаше късмет, че сенегалците не отбелязаха. В този случай стражът стигна до границата на наказателното си поле и за малко да фаулира Исмаила Сар. 

В 38-ата минута се стигна до дискусионна ситуация, при която катарците настояваха за дузпа. Тогава Акрам Афиф влезе в наказателното поле, където последва сблъсък с тичащия зад него Исмаила Сар. Матеу Лаос обаче беше категоричен, че няма нарушение. 

Следващата грешка на футболист на Катар обаче се оказа фатална и беше наказана от африканците. В 41-вата бранителят Булаем Куки се подхлъзна и не успя да изчисти топката, в резултат на което Диа веднага отправи удар за 1:0 в полза на Сенегал

Сенегал нанесе втория си удар в 48-ата, когато Диедиу удвои с глава след центриране от корнер. 

Останаха обаче съмнения, че в случая ъглов удар не трябваше да бъде отсъждан, защото състезател на гостите като че ли последен докосна топката. ВАР обаче не се използва при спорни положения за корнер, заради което ситуацията беше подмината. 

Домакините имаха шанс да намалят в 56-ата при разбъркване след центриране, но един от футболистите в червено стреля в тялото на свой съотборник. 

Пет минути по-късно Абдулкарим Фадлала шутира много опасно отдалеч и за малко топката да попадне в целта, но и този път гол за Катар нямаше. В 63-ата Едуар Менди вече трябваше да се намесва след удар на Алмоез Али по земя. 

Вратарят на Челси се отличи и в 67-ата минута, когато се справи с удар на Мохамад.

В крайна сметка "кестенявите" заслужено стигнаха до гол и това се случи в 78-ата. Тогава смяната Мунтари надскочи всички в наказателното поле на Сенегал и с глава реализира за 1:2. 

Надеждите на домакините обаче бяха "убити" в 84-тата, когато Бамба Диенг реализира трети гол за Сенегал

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация