Португалия се позабавлява срещу Швейцария, заместникът на Роналдо вкара хеттрик (видео)

22:58
Португалия се позабавлява срещу Швейцария, заместникът на Роналдо вкара хеттрик (видео)

Португалия изнесе истинска лекция и разби Швейцария с 5:1 в последния 1/8-финален сблъсък на Световното първенство в Катар. Голямата новина дойде още час преди срещата, когато стана ясно, че голямата звезда на “мореплавателите” Кристиано Роналдо остава на скамейката. В най-бласкавият човек на терена в днешната вечер обаче се оказа именно неговият заместник Гонсало Рамош (17’, 51’, 67’), който отбеляза хеттрик в двубоя, а другите попадения бяха дело на Пепе (33’), Рафаел Герейро (55’) и Рафаел Леао (90’). За момчетата на Мурат Якин почетното попадение бе дело на Мануел Аканжи (58’).

Двата отбора започнаха двубоя в добро темпо и без опити за проучване. Още в 3-ата минута Бруно Фернандеш получи добра топка на границата на пеналта, но не успя да овладее, а “кръстоносците” опитаха да отговорят с няколко неуспешни центрирания.

В 17-ата минута Отавио пусна отлично към Бернардо Силва, който влезе в наказателното поле, но успоредният му пас бе изчистен. По-малко от минута по-късно играчите на Фернандо Сантош изпълниха тъч, Жоао Феликс намери заменилия Кристино Роналдо в титулярния състав - Гонсало Рамош и той с минимални движения успя да се обърне и да прати топката високо, точно под гредата на останалия напълно изненадан Ян Зомер.

В минутите след попадението вратарят на Борусия (Мьонхенгладбах) на няколко пъти трябваше да се намесва след добри удари на Бруно Фернандеш и отново Рамош. В първия половин час единствено Брийл Емболо изглеждаше сравнително опасен в предни позиции за Швейцарците. Те получиха добър шанс за изравняване именно малко след първите трийсет минути, когато именно срещу него бе извършено нарушение, а от фалът Шакири стреля опасно.

Две минути след това отново добра възможност се откри и пред португалците, но Фабиан Шер успя да отклони топката точно преди да достигне до Рамош. Именно от перфектно изпълнения корнер се възползва ветеранът Пепе и заби топката неспасяемо в мрежата на Зомер за втори път. С този си гол централният бранител се превърна в най-възрастния футболист, който се е разписвал в директните елиминации на световно първенство.

Швейцарците създадоха вероятно най-доброто си положение до момента в 38-ата минута, когато Фернандеш бе открит на десния фланг и центрира, Диого Коща не се намеси по най-добрия начин, топката отскочи високо, но там Диого Далот изчисти от голлинията.

Футболистите на Португалия бяха изключително близо до ново попадение три минути преди края на първата част, когато от дълбочина бе изведен великолепно Рамош, той се оказа очи в очи със Зомер, но стреля много близо до вратаря, който със сетни усилия успя да прати топката в корнер.

Второто полувреме отново започна с натиск на “мореплавателите”, а в 50-ата минута Диого Далот по отличен начин премина през бранител отдясно, след което центрира успоредно на метър пред голлинията, където отново Рамош се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата за 3:0.

По-малко от пет минути след това отново Гонзало Рамош бе в основата на отлична атака, след като получи в средата от Отавио, а впоследствие намери откъсващия се Рафаел Герейро, който с плътен изстрел с левия крак покачи на 4:0.

Преднината на “мореплавателите” обаче бе намалена почти веднага след това, след като те достигнаха до корнер, а доброто му изпълнение премина през цялата отбрана на португалците, за да достигне до Мануел Аканджи на далечната греда и той намали на 4:1.

Гонсало Рамош успя да оформи своя забележителен хеттрик в 67-ата минута, когато отново Бернардо Силва и Жоао Феликс размениха бързи подавания, а атакуващият футболист на Атлетико Мадрид пусна вдясно към Рамош, който хладнокръвно преодоля Ян Зомер за 5:1. Няколко минути след това на терена се появи и голямата звезда на тима Кристиано Роналдо.

В следващите минути концентрацията на играчите на двата тима сякаш поспадна доста и зачестиха изключително много грешките във всяка зона по терена. Швейцарците опитаха на няколко пъти да осъществят атаки, но без особен успех.

В 84-ата минута грешка в отиграването на швейцарците в центъра на терена даде възможност на Вилиам Карвальо, той пусна крм Роналдо, който напредна и вкара, но веднага след това страничният съдия даде сигнал, че той е бил в засада и попадението бе отменено.

Точка на спора в в добавеното време сложи Рафаел Леао, който се възползва от прекрасно взаимодействие на левия фланг с Рафаел Герейро, след което с брилянтно изпълнение с десния крак покачи на 6:1.

Португалия ще срещне в сблъсък за местата на полуфиналите на Световното първенство Мароко. “Атласките лъвове” поднесоха голямата сензация днес и изхвърлиха Испания след изпълнение на дузпи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация